LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najiritantniji postupci zaljubljenih golupčića

Ljubavni parovi od kojih nam se diže kosa na glavi

Ljubav i zaljubljenost za prijatelje postanu svojevrsna bolest za koju se tek traži lijek, a sve to zato što ponekad ljubavne veze mogu narušiti snažne prijateljske odnose.

Ljubav i zaljubljenost za prijatelje postanu svojevrsna bolest za koju se tek traži lijek, a sve to zato što ponekad ljubavne veze mogu narušiti snažne prijateljske odnose.

Svi se istinski radujemo kada naši prijatelji uđu u sretnu vezu zato što ih, kao njihovi najbolji prijatelji, volimo vidjeti zaljubljene, sretne i uzbuđene. Međutim, u silnoj (pre)zaljubljenosti parovi često odu u krajnost i počinje niz iritantnih stvari koje rade, a koje ponekad ne možemo "probaviti". Žrtve nerijetko budu i prijatelji, točnije prijateljski odnosi, a sve zato što veza prakticira krive vrijednosti.

Ljubav na društvenim mrežama

Prva i osnovna stvar na koju okreću oči i oni čiji prijatelj nije taj novopečeni sretnik. U 21. stoljeću teško je ne podleći trendovima pa tako parovi svoju silnu sreće žele podijeliti s prijateljima, obitelji, poznanicima, kolegama i - cijelim svijetom. Tako danas par koji tek započne vezu s njom započinje uz vrlo bitna i  temeljna pitanja - kada objaviti javno da ste u vezi i kada je prikladno postaviti vašu zajedničku fotografiju za sliku profila. Naravno, Instagram profil postaje #relationshipgoals teren na kojem su korisnici na svakodnevnoj bazi svjedoci njihove silne sreće i mjesta na kojima provode vrijeme, kao i check-in, zato što je svakome od životne važnosti znati gdje i kako neki par provodi svoje vrijeme zajedno. Ipak, nema stvarnije ljubavi od one na nečijem "zidu" na Facebooku.

Pretjerano ljubljenje

Rijetko tko, izuzev voajera, usred kave ili usred šetnje parkom uživa u pogledu na ljubavni par koji izgubi „rat protiv strasti“ pa se onda javno žele pohvaliti mirom, koji uključuje neprekidno ljubljenje i sjedenje jedno drugom u krilu. Naravno, to je jedan od sastavnih dijelova veze, ali zasigurno je puno ugodniji unutar četiri zida za parove, ali ponajviše za njihove prijatelje i slučajne prolaznike.

Druženje jedno s drugim i s… to je to

U potpunosti shvaćamo da je jedan od rezultata zaljubljenosti i nove veze fokus samo na tu osobu. Dok parovi u glavi stvaraju razne scenarije i planove, život prolazi pored njih i odjednom njihovi prijatelji više nisu toliko često tu kao prije. To je jedna od značajno loših stvari jer parovi otkazuju dogovore, zapostavljaju i udaljujuju se od svojih prijatelja kako bi vrijeme provodili sa svojom novom odabranicom/ikom, zbog čega se često narušavaju prijateljski odnosi. Tim više kada par baš svugdje ide zajedno, iako možda ne dijele baš sve iste interese, no počinju se referirati kao "mi" pa u skladu s time očito i živjeti.

Osim što sve češće na poruke dobivate vrlo sadržajan odgovor zvan "seen", stanje je alarmantno kada vaš prijatelj za sve treba dozvolu. Pozovete prijatelja u kinu, a reakcija na to nije oduševljenje kako bi bilo prije, već poruka njemu/njoj je li u redu da ode u kino i hoće li se on/a na to ljutiti. Što je sljedeće, javni bilježnik? Uz to vi s 1. mjesta na listi naglo padnete na 2. mjesto, pa su uz to srebrno postolje vaša druženja rjeđa jer je ipak lakše odgoditi dogovor s prijateljem nego s dečkom/curom. Ovdje svakako ulazi i usklađivanje odjeće. Uistinu jedno od sladunjavih i oku nimalo ugodnih stvari. Možda na prvu izgleda simpatično, ali s vremenom postane zabrinjavajuće kada parovi previše pokušavaju biti "jedno".

Lansiran Holydate – „katolički Tinder” za upoznavanje katolika samaca


Razgovori o budućnosti

Znamo da su serije, filmovi i knjige svakako postavili nerealne kriterije što se tiče muškaraca i žena, točnije veza, stoga parovi već na samom početku veze razmišljaju o tome kako bi izgledalo njihovo vjenčanje i kako bi nazvali svoju djecu. To je jedno veliko ne jer većina mladih danas puno manje razmišlja o djeci, a kamoli da žele slušati sladunjave priče o budućnosti koja možda nikada ne bude realizirana. Uz sve to vrhunac je kada se počnu uspoređivati sa slavnim parovima ili s likovima iz serije. Tu postaje očito da je njihova veza više fantazija i utopija za javnost nego prava ljubav.

Hranjenje

Sve dosad nabrojano svakako nije oku i uhu ugodno, no ono što definitivno odnosi pobjedu su parovi koji hrane jedno drugo. U društvu. Uistinu, romantika je predivna stvar, ljubav i zaljubljenost još ljepša, ali prenemaganje i nametanje svoje veze kao nečeg savršenog i sretnog dokaz je da je to daleko od sreće i savršenstva zato što je bez spontanosti i stvarne sreće.

Poziv na double-date

Naravno, kad-tad dođe do trenutka kada novopečeni i ludo zaljubljeni par predloži double-date, koji rezultira cjelodnevnim druženjem i izmijenjivanjem iskustava, predivnih trenutaka, a sve to sa sobom donosi gore navedene situacije – sladunjave poljupce, beskrajno zaljubljene poglede i razgovare o tome koliko su sretni, simpatični, originalni i… koliko pretjeruju. Kao da nije dovoljno to što na kavi, ako se nekim čudom na njoj nađete sami s prijateljem bez njegove srodne duše, slušate o toj srodnoj duši.

Festival Sant Jordi: cvijeće, knjige i ljubavna čarolija Barcelone


Koliko povjerenja možete imati u svoje prijatelje?

Nekad ste sa svojim prijateljima dijelili sve jer znate da what happens in Vegas, stays in Vegas, ali sada se taj "Vegas" proširio na osobu više, a budući da su njih dvoje sada postali "jedno", dijele sve tajne jedno s drugim, što uključuje i tajne njihovih prijatelja. Budite na oprezu.

Privatne šale i intimne stvari

Svi ih imamo, bilo s prijateljima, kolegama ili rođacima, no parovi žele pokazati koliko su urbani, duhoviti i kreativni pa od sat vremena barem pola sata ode na smješkanje i "insajderske" šale, uz poneki sladunjavi nadimak i nadopunjivanje rečenica, a sve to dok ih društvo prati kiselim smiješkom i smišljanjem izgovora da odu. Naravno, ono što tijekom razgovara bude vrhunac je razgovor o - njihovom vrhuncu, odnosno seksualnom životu koji je, prema njima, aktivan i zadovoljavajući jer zašto ne podijeliti sa svima kako vaš život izgleda ispod plahte?

Svađe pred prijateljima

Ovdje postoje dvije faze. Prva je na samom početku veze kad je sve još u sedmom nebu, pa i više, a tada te svađe zvuče slatko i završavaju dugim poljupcem od kojeg se kosa na glavi diže i ljudima za susjednim stolom. Uz to svaka manja svađa, koja se njima čini ozbiljnom, postane kraj svijeta, pa u tom trenutku čak poželite da se predviđanja ispune i da u tom trenutku zbilja bude kraj svijeta. U drugoj je fazi to veza koja traje već neko vrijeme pa su svađe oštrije i ponekad i neugodne, ali parove ponekad ni to ne zaustavlja da svima predstave svoje probleme, tako da je to 0 bodova za privatnost, koja je, sudeći prema nabrojanom, već ionako narušena.

"I ti ćeš pronaći svoju srodnu dušu"

Traži se dečko koji ne sluša cajke!


Pa, s obzirom na primjer koji imate pred sobom, sigurno vam se nigdje ne žuri. Ako si ti njihov single prijatelj, za pretpostaviti je da ti treba utjeha, pa počnu monolozi kako si ti divna i krasna osoba koja će pronaći svoju srodnu dušu i biti sretna i zaljubljena poput njih dvoje. Ah, sudba kleta.

IZVOR: HER CAMPUS
FOTO: PIXABAY