LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetno osvježavajuće piće

Kuhajte sa Studentskim: recept za neobičnu limunadu – limunadu s roštilja

Jeste li već probali limunadu s roštilja. Ne? Onda je vrijeme za roštiljanje!

Jeste li već probali limunadu s roštilja. Ne? Onda je vrijeme za roštiljanje!

Temperatura raste iz dana u dan, stižu nam prave ljetne vrućine, a osim mora ovaj napitak idealan je za prijeko potrebno osvježenje. Limunadu s roštilja lako i brzo možete napraviti kod kuće i, vjerujte nam, oduševit će vas. Vrijeme je za limunadu – i roštilj!

Sastojci:

  • 5 – 6 limuna
  • 200 g šećera
  • 1 litra vode
  • kockice leda.

Priprema:

Prerežite limune te uronite polovice u šalicu šećera. Šećer ostavite na limunima kako bi ostali što bolje arome te stavite limune (šećerena strana prema dolje) na roštilj. Pecite ih na roštilju 5 – 8 minuta. Kada limun poprimi zlatno smeđu boju, gotov je i spreman za cijeđenje, no to, naravno, učinite nakon što se ohladi, da se ne opečete. Nakon što su se limuni ohladili, donesite vrč, sito i aparat za cijeđenje limuna. Ako nemate aparat za cijeđenje, lako ih možete ocijediti i ručno. Istisnite limunov sok, ulijte kroz sito u vrč te u limunadu dodajte vodu i još šećera ako vam je napitak još uvijek gorak pa sve dobro promiješajte. U limunadu s roštilja još ostaje dodati par kockica leda i limunada je hladna, slatka i gotova!
FOTO: UNSPLASH