LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednostavan recept

Kuhajte sa Studentskim: pravi omjer za savršeno kremastu ili gustu palentu

Jeste li ljubitelj gušće palente ili kremaste koju gotovo da možete jesti žlicom? Nije ni bitno jer donosimo recept za oba načina pripreme jela koje nam je na meniju nakon blagdana!

Jeste li ljubitelj gušće palente ili kremaste koju gotovo da možete jesti žlicom? Nije ni bitno jer donosimo recept za oba načina pripreme jela koje nam je na meniju nakon blagdana!

Iako je vjerojatno riječ o jednoj od najjednostavnijih namirnica za pripremiti, skuhati palentu (puru, žgance...) prave gustoće ne polazi baš svima od ruke. Donosimo recept za onu po svačijem ukusu.

Ako ste ljubitelj rjeđe, kremastije palente, onda je trebate praviti u omjeru 6:1, a ako ste ljubitelj gušće palente, trebate je praviti u omjeru 4:1. Dakle, na jednu šalicu palente ide 4 ili 6 šalica vode.

Pripremu vjerujemo da već znate; u posoljenu kipuću vodu dodate palentu i zatim kuhate nekoliko minuta. Osim što posežemo za njom nakon blagdanskog prejedanja za detoksikaciju, dobar je izbor za lagani ručak jer dopušta razne varijacije, pa je možete jesti samu, s vrhnjem ili maslacem ili nečim drugim po želji.
FOTO: PIXABAY