LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ukusni izbori

Knjiga je kao hrana: četiri naslova vrijedna čitanja!

Kad si gladan, nisi svoj!

Kad si gladan, nisi svoj!

Kad ogladniš, najbolje je nešto pojesti. No, nadam se da ljeto dolazi pa hranu zamjeni s ovim odličnim naslovima koji su itekako ukusni.

Pohane zelene rajčice - Fannie Flagg

 
Osamdesttrogodišnja gospođa Clea pričom će o svome životu promijeniti život sredovječne kućanice Evelyn Couch, žene kojoj su sivilo braka i višak kilograma oduzeli svako samopouzdanje. No pričom o svojoj prošlosti ona u mislima odlazi u gostionicu Whiste Stop u Alabami tridesetih godina prošloga stoljeća, gdje se moglo naručiti dobru kotlovinu, popiti još bolju kavu, uvjeriti se što je bezgranična ljubav i povjerenje, ali i naučiti kako zataškati poneko ubojstvo.
 
 
Okus tuge u torti od limuna - Aimee Bender
 
Nakon što je zagrizla komad torte od limuna, Rose može osjetiti majčine emocije. Od tog trenutka pa do kraja života, hrana će za Rose predstavljati izazov i prijetnju. Njezin dar otkrit će joj tajne koje obitelji uvijek drže skrivenima: majčin život izvan kuće, očevu emocionalnu otuđenost, bratovu neprilagođenost. Ipak, kako Rose odrasta, uči cijeniti svoju nevjerojatnu sposobnost i postaje svjesna kako postoje stvari u životu koje čak ni njezin osjet okusa ne može razotkriti...
 
 
Pet četvrtina naranče - Joanne Harris 
 
Ovom zgodom riječ je o Framboise Dartigen, koja se kao udovica u dobi od 65 godina vraća u svoj rodni gradić Les Laveuses, na obali Loire. Naslijedivši nakon majčine smrti njen foto-album, prošaran mnoštvom recepata na marginama, te staklenku s velikim crnim tartufom, uskoro će otkriti da su te dvije uspomene, naoko ne baš vrijedne sitnice, zapravo skriveno blago…
 
 
Tko je maknuo moj sir? - Spencer Johnson
 
Radnja je vrlo jednostavna: grupa kolega iz razreda okuplja ponovno, pričajući jedni drugima o svojim životima i karijeri. Jedan od njih Michael koji spominje prispodobu koja mu je pomogla da poboljša svoj posao i život. Divan način kako se uhvatiti ukoštac s promjenama u životu i na poslu. Već desetljećima jedna od najprodavanijih knjiga iz popularne psihologije koja je promijenila živote milijunima ljudi diljem svijeta.

Do iduće hrane, Ivana. #čitamose