LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

KALEIDOSCOPE: kad smo drugačije boje...

Pazi, raspetljancija serije u tijeku!

Pazi, raspetljancija serije u tijeku!

Osnovne informacije: Kaleidoscope, 2023., 47min, američka akcijska mini serija, IMDb 7,1/10


O čemu se radi: Vrhunski lopov Leo (Giancarlo Esposito) i njegova ekipa pokušavaju izvesti epsku pljačku vrijednu 7 milijardi dolara, no na putu im se pojavljuju izdaje, pohlepa, laži, prevare i ostale prijetnje potkopavajući njihove planove.

Realistična serija u odnosu na ostale ovakvog tipa, realistično prikazan život prije i poslije pljačke pokazuju da nije sve kao u bajci. Nasumični odabir epizoda daje jedinstveni pogled na likove, povijest i dinamiku pljačke temeljeno na njihovim osobnim hirovima. Tko je kriv, tko je izdajica, tko je glupan, tko radi iz sjene, tko je prevarant; sva ova pitanja i još masu drugih ostavljam tebi.

A ovako izgledaju epizode:

Black”: jednominutna najava
Yellow: šest tjedana prije pljačke
Green: sedam godina prije pljačke
Blue: pet dana prije pljačke
Violet: dvadeset četiri godine prije pljačke
Orange: tri tjedna prije pljačke
Red: jutro nakon pljačke
Pink: šest mjeseci nakon pljačke
White: ova epizoda trebala bi poslužiti kao finale i pokazati što se dogodilo tijekom pljačke.

Ako planiraš White” ostaviti za kraj, onda možeš gledati ostale epizode u 5040 mogućih kombinacija. Međutim, ako želiš promiješati svih osam epizoda, onda imaš nevjerojatnih 40 320 načina da uživaš u Kaleidoscopu

Kaleidoscope je inspiriran pričom o nestanku 70 milijardi dolara obveznica u središtu Manhattana. Ali zašto je naziv kaleidoskop? Svi znamo da je to naprava s hrpom boja i da svaka epizoda nosi naziv boje, no svjetlost je koja ulazi u kaleidoskop život. Boje i geometrijski oblici stvoreni tim osobnost su pojedinca, njegovog bića. Ali svaka boja simolizira određene stvari i krije toliko toga unutar serije pa zato moraš paziti na svaki detalj...

Naposljetku, ovo je napeta, dinamična i zapetljana priča koja spaja neočekivane likove ostavljajući ih na međusobnu milost i nemilost u zajedničkoj suradnji bez obzira na posljedice. Ali one na kraju ostaju. Bitno je samo da ne preuzmu cijeli život, zato je važno otkriti gdje je tvoja snaga i hrabrost.

Do idućeg puta, Ivana. #čitamose