LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KUHAJTE SA STUDENTSKIM

Jednostavno sladak vikend

Tradicionalni tiramisu recept je koji neće razočarati ni najizbirljivije sladokusce, a super stvar je što je priprema jednostavna i brza.

Tradicionalni tiramisu recept je koji neće razočarati ni najizbirljivije sladokusce, a super stvar je što je priprema jednostavna i brza.

Za pripremu tiramisua nećete morati odvojiti puno vremena, a ne morate ni biti masterschef. Za pripremu ovog recepta potrebno vam je:  

•    40 dag piškota 
•    šalica i pol skuhane jake kave za natapanje piškota (možete u kavu dodati mlijeko i šećer ako vam smeta gorčina) 
•    5 svježih jaja 
•    5 žlica šećera u prahu 
•    1 žlica likera od gorkih badema, ili običnog likera 
•    50 dag sira mascarponea 
•    malo soli 
•    kakao u prahu 

Postupak pripreme: 
Mikserom izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte 1 žlicu likera i sir mascarpone. Dugo miješajte da dobijete lijepu glatku smjesu. U odvojenoj posudi bjelanjke istucite u snijeg s malo soli. Polako žlicu po žlicu bjelanjaka dodajte u izrađenu kremu i dobro, ali lagano promiješajte. U čašu poslažite piškote umočene u kavu. Na njih nanesite kremu, zatim ponovo sloj piškota pa ponovo kremu. Po vrhu pospite kakao i dobro ohladite prije posluživanja. 
Dobar tek!

FOTO: PEXELS