LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Streaming omiljenih hitova bez reklama

Iznenadit će vas pozitivni učinci koje na zdravlje ima – glazba!

Primjećujete li kako vam, dok šetate gradom, nedostaje glazba iz kafića? Maštate li o odlasku na koncerte i festivale? Koja pjesma vam uvijek izmami osmijeh na lice? Glazba nas itekako dotiče, doznajte zašto biste ju svaki dan trebali slušati.

Primjećujete li kako vam, dok šetate gradom, nedostaje glazba iz kafića? Maštate li o odlasku na koncerte i festivale? Koja pjesma vam uvijek izmami osmijeh na lice? Glazba nas itekako dotiče, doznajte zašto biste ju svaki dan trebali slušati.

Glazba je tu otkad znamo za sebe i utječe na nas bili mi toga svjesni ili ne. Rođeni smo sa sposobnošću da ju možemo razlikovati od šuma ili buke. Mnogima je ona antistresna terapija, sinonim za veselje, izlaske, druženja, asocijacija na drage (ili nakon prekida manje drage) osobe. Brojne znanstvene studije dokazale su da, u trenutku kad krene pjesma koju volite, mozak izlučuje dopamin koji pozitivno utječe na raspoloženje. Vjerojatno vam, dok ovo čitate, na um pada neka od pjesama i nesvjesno razvlačite osmijeh na licu.

Ipak jedna je stvar koja često kvari raspoloženje dok slušate glazbu, a to su reklame. Složit ćete se da nema ništa gore nego kad planirate nešto raditi (čistiti, pisati seminar, trenirati itd.), krene playlista, krenete vi raditi i nakon 30 sekundi eto reklame od 5 minuta.

Prošla su vremena kad su se pjesme skidale s YouTubea, kad su se lokalno slagale playliste i kad su se pjesme bez reklama prebacivale na mobitel. Danas koristimo streaming platforme, uglavnom besplatne verzije jer ipak su studentski budžeti skromni.

Što kad bismo vam otkrili da je za samo 29 kuna mjesečno moguće aktivirati i koristiti glazbenu streaming uslugu koja nudi čak 73 milijuna pjesama svjetskih i domaćih izvođača? Deezer Premium prva je tri mjeseca besplatan, a do kraja života bez reklama. Na račun je moguće povezati do tri uređaja, slažete svoje playliste ili slušate već složene (a dobijete i personalizirane preporuke za slušanje).

Ako u cijelu priču uključite i članove obitelji, za manje od 10 kuna mjesečno po osobi dobijete Deezer Family paket. Zvuči zanimljivo? Uz uslugu A1 Xplore Music by Deezer uživajte u streamingu omiljenih hitova po super cijeni i bez reklama.

I dalje si mislite isplati li se uložiti novac za slušanje glazbe? Nastavite čitati jer niže je (skraćeni) popis pozitivnih učinaka koje ima na zdravlje.

  1. Slušanje glazbe pomaže regulirati emocije, stvara osjećaj sreće i mira te općenito poboljšava raspoloženje.
  2. Laganija glazba u instrumentalu smanjuje stres i djeluje opuštajuće prije događanja i trenutaka koje često doživljavamo uznemiravajuće (ispiti, odlazak zubaru i sl.).
  3. Ponavljajući elementi ritma i melodije pomažu mozgu da kreira uzorke koji poboljšavaju pamćenje.
  4. Slušanje glazbe poslije operacije ili u trenutcima kad smo bolesni/ozlijeđeni olakšava bol.
  5. Pruža utjehu – terapija glazbom super je stvar za poboljšanje komunikacijskih vještina za osobe koje su povučene i zatvorene, omogućava da se lakše nosite s negativnim emocijama kao što su strah, usamljenost, ljutnja i slično.
  6. Vježbanjem uz glazbu pravilnije dišete, mentalna i fizička simulacija su snažnije, pa su samim time i rezultati vježbanja bolji.