LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Isprobali smo pizze iz menze, evo koja je naš favorit!

Isprobali smo pizze iz menze, evo koja je naš favorit!

Isprobali smo četiri vrste pizza koje se nude u menzi, a jedna nam se posebno svidjela.

Isprobali smo četiri vrste pizza koje se nude u menzi, a jedna nam se posebno svidjela.

Zahvaljujući inflaciji, teško je pronaći dobru pizzeriju bez da vaš studentski budžet presuši, stoga sam odlučila isprobati nekoliko pizza iz „Brze“ menze u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić i nisam ostala razočarana. Prvenstveno me oduševila cijena pizza – samo 0,79 eura, neovisno o tome koju vrstu uzmete. A evo i kakvog su okusa pizze iz menze.
 

Vegetarijanska pizza


Prva pizza koju sam probala je vegetarijanska – tijesto, umak od rajčice, sir, gljive i kukuruz. Ne bi bilo loše da se na njoj nalazi još povrća, no za cijenu od samo 79 centi prihvatit ćemo samo kukuruz, ali će zato ocjena za sastojke biti 4 od 5. Tijesto je bilo prosječno, moglo je biti hrskavije, stoga mu dajem 3 od 5. Jedna pizza ove veličine nije bila dovoljna da se zasitim, ali ako uz nju uzmete štruklu od sira, bit će vam i više nego dovoljno da se najedete.

Vegetarijanska pizza, FOTO: Studentski.hr/ Ana Kolinger
 

Pizza sir 


Iduća na redu je pizza sir koja je bila apsolutni favorit. Hrskava korica, hrpa rastopljenog sira i umak od rajčice – savršena kombinacija za one koji vole sir i jednostavne pizze. Ipak, pričekajte da se sir barem malo ohladi prije no što počnete jesti, inače nećete moći uživati u ostatku jela. Što se tiče veličine, sve pizze su jednako velike, ali zahvaljujući većoj količini sira, ova pizza stvarno je zasitna. Dajem joj 5/5 za hrskavu koricu, a isto tako i za sastojke – definitivno pizza koju ću opet naručiti. 

Pizza sir, FOTO: Studentski.hr/ Ana Kolinger
 

Pizza hamburger


Pizza o kojoj smo puno toga čuli je pizza hamburger, koju ćete obožavati ako ste ljubitelji mesa. Iznenadila me količina hamburgera koja se dobije na pizzi, a maslina je također lijep dodatak koji bi se mogao nalaziti i na drugim pizzama, a ne samo ovoj. Meso je moglo biti bolje zapečeno, ali je bilo ukusno i nimalo suho. Definitivno bih dodala više sira jer sam imala dojam kao da se pizza sastoji samo od tijesta, umaka, masline i hamburgera. Tijesto bih ocijenila s 3/5 jer nije bilo hrskavo, a sastojcima dajem 4/5, s obzirom na to da je hamburger bio stvarno ukusan( a i jako volim masline). 

Pizza hamburger, FOTO: Studentski.hr/ Ana Kolinger
 

Pizza šunka


Posljednja pizza koju sam probala je pizza šunka – sastoji se od tijesta, umaka od rajčice, šunke i sira. Korica nije bila hrskava, štoviše tijesto je bilo mekano i debelo zbog čega mu dajem ocjenu 2/5. Sastojci su nešto ukusniji, ali ako niste ljubitelj šunke za pizzu, ne preporučujem. Sve u svemu, ova pizza je pomalo razočarala – sastojcima dajem ocjenu 3/5 jer je sir podigao doživljaj. Preporučujem da ako mislite naručivati ovu pizzu, uzmete umak rajčica kao dodatak. 

Pizza šunka, FOTO: Studentski.hr/ Ana Kolinger
 
Sve u svemu, pizze iz menze su poprilično dobre ako uzmete u obzir omjer cijene i kvalitete. Većih zamjerki nije bilo, nikakvi dodaci koji ne bi trebali biti u jelima nisu pronađeni. 

*Komentar je stav autora i ne mora nužno imati nikakve veze sa stajalištem redakcije portala Studentski.hr.
FOTO: STUDENTSKI.HR/ ANA KOLINGER