LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„GPS-iranje” Djeda Božićnjaka

Igre i kodiranje s vilenjacima olakšavaju odbrojavanje do Božića

Božić se bliži, a tako se bliži i put oko svijeta koji Djedica mora proći kako bi svima dostavio darove. Google se pobrinuo za svoju verziju praćenja njegovog puta, ali i za edukativne igre koje se mogu naći na njihovoj stranici.

Božić se bliži, a tako se bliži i put oko svijeta koji Djedica mora proći kako bi svima dostavio darove. Google se pobrinuo za svoju verziju praćenja njegovog puta, ali i za edukativne igre koje se mogu naći na njihovoj stranici.

Božić se bliži i svijet se u idealnoj slici pretvara u snježno prostranstvo u kojem vlada Djed Božićnjak sa svojim vilenjacima i sobovima. Tehnologija napreduje odavno, a već se godinama trudi biti ukorak s velikim bradatim likom u crvenom. Uglavnom, nije novost da su našli način kako pratiti put Djeda Božićnjaka.

Dakle, Google je od 2007. do 2011. godine surađivao s North American Aerospace Defense Command (NORAD), odnosno Sjevernoameričkom zračnom komandom, te su u pogonu imali tzv. Santa Tracker koji je imao zadatak pratiti put kojim Djed Božićnjak na Badnjak raznosi darove u svojim saonicama. Međutim, Google se s vremenom odvojio i nastavio raditi sam na đipiesiranju Crvenog. Ove godine osmislili su dva nova elementa kojim bi proslavili nadolazeće blagdane. Odlučili su fokus staviti na edukaciju djece tako da ih uče različitim tradicijama po cijelom svijetu i osnovama kodiranja. Možda ti elementi baš i nisu u potpunosti u blagdanskom duhu, ali zašto ne? Mi se slažemo da nema boljeg načina za poticanje blagdanskog duha od učenja o različitostima i STEM-u kroz zanimljive i edukativne igre.

Sve do Božića Google Santa Tracker će svaki dan objavljivati novi element (novi dio aplikacije) koji će biti dio jedne od tri kategorije – Igre, Gledanje ili Učenje. Tako da, iako se GPS, odnosno praćenje Djeda Božićnjaka, pokreće tek za Badnjak, postoje mnogobrojni elementi koji će zabaviti djecu, ali i odrasle koji su u napetom iščekivanju.

Trenutno imate priliku istraživati Sjeverni pol, što možete započeti na njihovom aerodromu. Potom možete učiti kodiranje kroz dvije različite vježbe: izgradi-svoju-pahuljicu i laboratorij za kodiranje u kojem možete stvoriti različite vrste bića sa Sjevernog pola. Možete i učiti o tradicijama diljem svijeta te preko prevoditelja saznati različite načine čestitanja. Na kraju krajeva, probudite dijete u sebi i istražite stranicu!

FOTO: STUDENTSKI.HR