LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvješće za 2022.

Hrvatska i svijet: Google objavio listu pojmova koje su korisnici najviše puta pretraživali

Iako ste možda u prvi mah pomislili kako se našla na uvjerljivom prvom mjestu, Ukrajina je tek treća najtraženija riječ na Googleu.

Iako ste možda u prvi mah pomislili kako se našla na uvjerljivom prvom mjestu, Ukrajina je tek treća najtraženija riječ na Googleu.

Pomalo iznenađujuće, na prvom mjestu Googleove liste najpretraživanijih pojmova, koja se odnosi na tekuću 2022. godinu, našla se igrica Wordle. Riječ je o igri pogađanja riječi u kojoj svaki igrač ima šest pokušaja za pogoditi traženi pojam, a svaki dan se na ekranu prikaže nova riječ.

India vs. England drugi je najtiražniji pojam, a odnosi se na utakmicu kriketa koja se održala ovog ljeta. Globalno gledano, kriket je drugi najpopularniji momčadski sport na svijetu, odmah iza nedostižnog nogometa. Za mega popularnost kriketa najzasluženija je Indija, budući da je u toj zemlji spomenuti sport najzastupljeniji. 

Iako ste možda u prvi mah pomislili kako se našla na uvjerljivom prvom mjestu, Ukrajina je tek treća najtraženija riječ na Googleu. Iza nje slijedi kraljica Elizabeta, a TOP 5 zatvara ponovno pojam vezan uz indijsku kriketašku reprezentaciju.

Što se tiče naše zemlje, po broju pretraga, sportski pojmovi dominiraju na listi.

U Hrvatskoj, najviše su se guglale riječi:

  1. Ukrajina
  2. Matej Periš
  3. Mislav Bago
  4. Aki Rahimovski
  5. Svjetsko prvenstvo u Katru
  6. Hrvatska - Francuska
  7. Toma Zdravković
  8. Hrvatska Maroko
  9. Liga nacija
  10. Dinamo - Salzburg
FOTO: UNSPLASH