LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povratak omiljenog čarobnjaka

HARRY POTTER: 20 godina od pojave čarobnjaka na velikim ekranima

Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson mladi su glumci koji nisu ni mogli sanjati da će i nakon dva desetljeća biti jednako popularni kao i tada kada su bili tek mala djeca.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson mladi su glumci koji nisu ni mogli sanjati da će i nakon dva desetljeća biti jednako popularni kao i tada kada su bili tek mala djeca.

Svečano prisežem da nemam dobre namjere. Riječi su to koje su obilježile jednu od najpopularnijih filmskih franšiza o mladom čarobnjaku koja je obilježila mnoge tadašnje kao i buduće generacije putem knjiga, ali i uspješnih filmova. Davne 2001. godine Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson nisu mogli znati da će jednog dana postati sinonim za filmske zvijezde, ali i čarobnjake čija prominentnost je vidljivo urezana u filmsku povijest. Prvi nastavak filma nastao po globalno popularnoj knjizi istog imena britanske autorice J.K. Rowling, Harry Potter i Kamen Mudraca zasjao je 2001. godine na filmskim platnima diljem svijeta i zgrnuo čak 1 milijardu dolara.

Naravno, nije bilo diskutabilno da će se snimiti i nastavci bazirani po sedam knjiga nakon čega su i ti nastavci dosegnuli uspjeh znamenitiji od samog originala. Svjetski fenomen koji je dotaknuo mnoge mlade ljude, djecu, ali i starije generacije vraća se ponovo povodom 20. obljetnice izlaska prvoga filma

Dakako, troje glavnih glumaca bit će dio HBO Max specijala i time će se pridružiti i Christopheru Columbusu, redatelju prva dva nastavka franšize koji će u sebi sadržavati brojne intervjue i razgovore među glumcima kao i pozadinu nastanka čarobne priče. Sami specijal imena Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts svoju će premijeru dočekati 1. siječnja 2022. godine na kanalu HBO Max gdje je moguće vidjeti i osam filmova ovog filmskog serijala, ali i kanalima TBS te Cartoon Network u proljeće 2022. godine povodom premijere filma Fantastične zvijeri: Dumbledoreove tajne.
 

Povratak omiljenih likova


Unatoč intrigantnoj činjenici da sama J.K. Rowling još uvijek nije potvrđena za samo pojavljivanje u ovome specijalu, svejedno će se mnoga poznata lica otprije poznata iz Harry Potter filmova imati priliku pojaviti. Samo neka od tih imena su; Ralph Fiennes (Lord Voldemort), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Gary Oldman (Sirius Black), Tom Felton (Draco Malfoy), Matthew Lewis (Neville Longbottom), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) i mnogi drugi.
– Prošli smo nevjerojatno putovanje od premijere prvog filma i svjedočili kako se pretvara u impresivan svemir koji je, u najmanju ruku, magičan. Retrospektivni specijal odat će počast svima kojima je ovaj kulturalni fenomen dotaknuo živote – od talentirane postave i ekipe koja je dala svoje sve za ovu filmsku franšizu, do fanova zbog kojih je svijet čarobnjaka živ i dvadeset godina kasnije – kaže Tom Ascheim, predsjednik Warner Bros. studija, prenosi Variety.
Film Fantastične zvijeri: Dumbledoreova tajna očekuje se u kinima 15. travnja 2022. godine i time obilježava treći nastavak serijala Čudesne zvijeri kao i jedanaesti film unutar samog univerzuma naziva Čarobnjački svijet.
FOTO: UNSPLASH