LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnologija

Google Maps uvodi zanimljivu opciju koja će se svidjeti ljubiteljima putovanja

Google Maps sada nudi 3D prikaze poznatih znamenitosti iz zraka.

Google Maps sada nudi 3D prikaze poznatih znamenitosti iz zraka.

Novi 3D immersive view tvrtke Google nije u potpunosti spreman, ali posljednje ažuriranje aplikacije Google Maps za Android i iOS uvodi 3D prikaz iz zraka za oko 100 poznatih znamenitosti, uključujući Alcatraz u San Franciscu, Big Ben u Londonu i Empire State Building u New Yorku, piše geek.hr.

Ova značajka spaja umjetnu inteligenciju s milijardama slika (uključujući satelitske i Street View snimke) kako bi se stvorili što realističniji 3D prikazi. Google novu značajku predstavlja kao alat za turiste, ali predstavlja i zgodan način za otkrivanje mnogih lokacija bez putovanja.

Prikazi iz zraka dostupni su korisnicima diljem svijeta, a sve što je potrebno učiniti je pronaći orijentir na Google Mapsu i posjetiti odjeljak Fotografije.

Osim toga, stiže i par konvencionalnih, ali vrlo praktičnih nadogradnji. Google nadograđuje biciklističku navigaciju s detaljnim informacijama o rutama, uključujući gustoću prometa, stepenice, strma područja i vrste cesta. Također, olakšano je uspoređivanje ruta, a ove opcije bi u nadolazećim tjednima trebale pokriti na stotine gradova.

Uz sve to, pojavit će se i nove obavijesti o dijeljenju lokacija koja će vas obavještavati kada prijatelj stigne na određeno mjesto (ili ga napusti). Naravno, ovakve obavijesti će se aktivirati samo za osobe koje su već pristale na dijeljenje svoje lokacije, a Google će sve korisnike obavijestiti putem aplikacije i e-pošte o novitetima kako bi osigurao da korisnici ne ostave dijeljenje lokacije uključeno dulje nego što je potrebno.
FOTO: UNSPLASH