LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

FOTO: Ovo su neki od najljepših fakulteta u svijetu!

Ovi fakulteti želja su svakog studenta.

Ovi fakulteti želja su svakog studenta.

Ovi svjetski poznati fakulteti želja su gotovo svakog studenta, a u nastavku vam donosimo popis nekih od najljepših i najprestižnijih na svijetu:
 


VEZANO: Djeca izbačena iz škole zbog naljepnice na maminom autu!


 

1. Sveučilište Heidelberg 


Ovo sveučilište nalazi se u Njemačkoj, a izgleda kao iz bajke. Sagrađeno je još davne 1386. godine te ga čine razni tornjevi, kameni mostovi i barokne zgrade od crvene opeke. Također, ovo sveučilište jedno je od najpoznatijih u Njemačkoj i svijetu te je posebno po tome što se u njemu školovalo čak 29 dobitnika Nobelove nagrade.
 

2. Sveučilište Sorbonne


Prekrasno Sveučilište Sorbonne nalazi se u Parizu, a njegove zgrade čine Latinsku četvrt Pariza i nalaze se na pješačkoj udaljenosti od nekih od najpoznatijih pariških znamenitosti. 

3. Sveučilište Flagler


Sveučilište Flagler nalazi se u St Augustineu na Floridi te je obalno privatno sveučilište liberalnih umjetnosti. Izgrađeno je 1800. godine, a prvobitno je služilo kao hotel dok se sad nalazi u nacionalnom registru povijesnih mjesta.
 

4. Sveučilište Royal Roads


Sveučilište Royal Roads u Kanadi poznato je po tome što je njegova glavna zgrada dvorac koji je bio lokacija za snimanje mnogih filmova poput X-Mena i Deadpoola.
 

5. Sveučilište znanosti i tehnologije u Hong Kongu


Poznato sveučilište nalazi se na sjevernom dijelu poluotoka Clear Water Bay u okrugu Sai Kung te ima predivan pogled na zaljev ispod. Na gornjem dijelu nalaze se akademski sadržaji, a studentski domovi i sportski sadržaji u blizini su mora.
FOTO: FOTO: THE HONG KONG UNIVERSITY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY