LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čarolija tetoviranja

FOTO: 10 suptilnih Harry Potter tetovaža

Kako iskazati svoju ljubav prema fikcijskim likovima, primjerice Harryju Potteru? Tetovažama! Donosimo deset najljepših tetovaža koje smo uspjeli naći na društvenim mrežama, a da na suptilan i jedinstven način ističu ljubav prema knjigama i filmu o omiljenom čarobnjaku.

Kako iskazati svoju ljubav prema fikcijskim likovima, primjerice Harryju Potteru? Tetovažama! Donosimo deset najljepših tetovaža koje smo uspjeli naći na društvenim mrežama, a da na suptilan i jedinstven način ističu ljubav prema knjigama i filmu o omiljenom čarobnjaku.

Tetovaže nisu za svakoga, stoga treba skinuti kapu svima koji znaju isfurati tetovaže i jedinstven stil. Međutim, što ako biste htjeli dati obol svom najdražem liku iz književnog, filmskog ili kakvog drugog djela, primjerice likovima iz Harryja Pottera? Možete ići u dva smjera, kako to inače biva. Možete napraviti čudo, istetovirati u boji sve grbove, Dobbyja u punoj veličini ili Onoga-Čije-Se-Ime-Ne-Spominje na stražnjici (jer tamo mu je i mjesto). S druge strane, što ako niste tip od tetovaža, ali voljeli biste svoju veliku ljubav ovjekovječiti na svome tijelu? Zašto u tom slučaju ne istetovirati nešto jednostavno, značajno, smisleno i simbolično? Donosimo vam popis „dubokoumnih“ tetovaža koje su pronašle put do društvenih mreža. 

1.Čarapa + free = Dobby

Mislimo da Dobby ne bi imao ništa protiv da bude nečija tetovaža i sigurno bi bio zahvalan da ga se na ovako lijepo osmišljen način netko spomenuo.

 

Fotografiju objavljuje Lauren (@laureni11)

 

2. Dumbledorove dubokoumnosti

Dumbledorovi su govori uvijek imali početak, dušu i kraj te pokoju (čitaj čestu) pamtljivu rečenicu. Ovo je jedna od mnogih koja je pridobila srca obožavatelja.

 

3. Hogwarts

Dobro, priznajemo da ovo baš i nije suptilno. Nema osobe na kugli zemaljskoj koja ne bi prepoznala obrise nikad prežaljenog Hogwartsa. Međutim, smatramo da je ovo jedna posebnija izvedba ove škole i potičemo ljude da osmisle još pokoju takvu.

 

4.You'll stay with me? Until the very end.

Jedna od najtužnih i najljepših scena u cijeloj priči o Harryju Potteru i škvadri. 

 

Fotografiju objavljuje Alicia (@aliciab93)

 

5. Najdraže čarolije   

Zašto ne? Wingardium Leviosa, Expecto Patronum, Accio,... Možda bi jedino bilo dobro izbjeći one tri neoprostive - Avada Kedavra, Crucio ili Imperio.

 

Fotografiju objavljuje Josie (@sassyirony)

    

6. Najdraži napitci

Malo ljubavi, malo preuzimanja tuđeg oblika, malo sreće, malo istine.

 

7. Stranica u američkom izdanju na kojoj Snape izgovara: – Always.

Ne znamo je li na toj stranici i u hrvatskom izdanju, ali zanimljiv način obilježavanja i lika i djela i na kraju krajeva samog glumca Alana Rickmana.

 

8. Darovi smrti

Dobro, ovo je već, rekli bismo, mainstream tetovaža, no mi vjerujemo da fanovima ipak ima veće značenje. Dakle da ponovimo gradivo – taj znak prikazuje i simbolizira darove smrti – bazgov štapić, kamen uskrsnuća i plašt nevidljivosti. 

 

9. Zvrčka

Tko nije nakon čitanja i gledanja Harryja Pottera plakao što ne postoji metloboj u stvarnosti, taj nema dušu. Ok, možda smo malo prestrogi, ali metloboj i zvrčka obilježavaju dosta veliku stvar u životu likova iz ovih knjiga.

 

10. The Marauder's Map

I naš osobni favorit. Karta za neprimijećeno kretanje po Hogwartsu koju smo svi odmah poželjeli imati. Dobro, ova tetovaža nije karta, ali je rečenica koja se izgovara kako bi se karta pokrenula. Ipak, srce bi nam bilo na mjestu s ovakvom crtarijom. 

 

FOTO: STUDENTSKI.HR