LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nasilje u Hollywoodu

Ezra Miller više neće biti „The Flash”?

Glumac Ezra Miller najrecentniji je glumac koji možda više neće biti dio DC univerzuma.

Glumac Ezra Miller najrecentniji je glumac koji možda više neće biti dio DC univerzuma.

Nakon prošlotjednog incidenta u kojem je glumac Ezra Miller, zvijezda filmova The Perks of Being a Wallflower (2012), Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) te Suicide Squad (2016), uhićen zbog nereda i uznemiravanja, Warner Bros i DC studio raspravljaju o tome što će biti dalje s Millerovim budućim projektima.

Prema izvješću časopisa Rolling Stone, čelnici Warner Brosa i DC-a održali su hitan sastanak 30. ožujka 2022, na kojem su razgovarali o Millerovoj budućnosti sa studijom nakon uhićenja. U izvješću se napominje da je konsenzus u prostoriji bio da se zaustavi na svim budućim projektima koji uključuju Millera, uključujući sva moguća buduća pojavljivanja u DC Extended Universeu. Podsjetimo, mladi glumac pojavio se prvotno kao The Flash u filmu Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) te nakon toga reprizirao ulogu nekoliko puta, najznačajnije u filmu Zacka Snydera Justice League (2017) te seriji Arrow kao jedan od Flashova iz multiverzuma.

Za tvrtku će imati vremena da odluče što će učiniti s Millerovim najnovijim filmom, a to je The Flash (2022) u režiji Andrésa Muschiettija. Film o superjunaku nedavno je pomaknut s izvornog datuma 4. studenog 2022. na datum izlaska 23. lipnja 2023. U izvješću se također spominje da je produkcija The Flasha bila puna drame i da je Miller imao česte ispade na setu.

Ovo nije prvi put da je veliko glumačko ime bilo uklonjeno iz velikog filmskog studija prije negoli je lik kojega je tumačio/la završio svoju priču unutar filmova. Tako je glumac Edward Norton, unatoč interpretaciji lika Hulka, odnosno doktora Brucea Bannera čije je putovanje tek započelo unutar Marvelova filmskog univerzuma, bio zamijenjen  glumcem Markom Ruffalom nakon što je Norton stvarao probleme na setu filma The Incredible Hulk (2008) te mijenjao scenarij u zadnji tren. 

U posljednje vrijeme Hollywood je pokazao u više navrata da strogo osuđuje bilo kakav oblik nasilja unutar svojih zidina što se moglo vidjeti i u recentnom događaju koji je Willu Smithu zalijepio naslov glumca koji je u istoj večeri uspio doživjeti uspon, ali i pad karijere, pa je tako napadom na komičara Chrisa Rocka osigurao sebi stagnaciju svih budućih projekata te zabranu od jednog desetljeća od strane Akademije za sudjelovanje na samoj dodjeli Oscara.

No, Smith nije jedini glumac koji si je osigurao uništenje reputacije, pa je tako komičar i glumac Bill Cosby, najpoznatiji po ulozi u zabavnoj seriji The Cosby Show (1984–1992), bio izbačen od strane Akademije, ali mu je i sam Hollywood zauvijek zatvorio vrata radi brojnih žena koje su prijavile seksualno zlostavljanje od strane spomenutog glumca. Također je osuđen za drogiranje i seksualno zlostavljanje Andree Constand, bivše košarkašice, 2004. godine. 

Sličan scenarij dogodio se i poznatom producentu Harveyju Weinsteinu čije su brojne seksualne optužbe izašle na vidjelo 2017. godine. U roku od mjesec dana producent je izbačen iz organizacije. Prema NPR-u, prije nego što ga je Akademija zabranila, također su njegove postupke nazvali odbojnim, odvratnim i suprotnim od standarda Akademije i kreativne zajednice koju ona predstavlja. Zapravo, broj glasova za izbacivanje producenta premašio je minimalni zahtjev od dvije trećine. Ovaj incident dogodio se 13 godina nakon prethodne zabrane te su mnoge popularne glumice govorile protiv njega.

Nikako ne treba izostaviti ni intrigantan manevar Kevina Spaceyja čije su akcije djelovanja glumcu osigurale dolazak na holivudsku crnu listu kao i obustavu rada na filmovima A-kategorije radi mnogobrojnih seksualnih optužbi koje su se navodile pod seksualnim zlostavljanjem maloljetne osobe istog spola. 

I dok je budućnost glumca Millera i dalje upitna, sigurno je da će mnogi obožavatelji biti razočarani ponovnom prolongacijom iščekivanog filma, kao i mogućom zamjenom glumca čiji lik je stekao reputaciju jednog od bolje odglumljenih likova unutar DC univerzuma. 
FOTO: UNSPLASH