LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DIO BLAGDANSKE TRPEZE

Evo koliko dugo vaša francuska salata može stajati, sve više od toga je previše

Ako ne želite da se pokvari, glavna preporuka je držati je u zdjeli s poklopcem i na hladnom mjestu, po preporuci u hladnjaku. Uz to, svakako treba pripaziti i na temperaturu i period u kojem ćete je pojesti.

Ako ne želite da se pokvari, glavna preporuka je držati je u zdjeli s poklopcem i na hladnom mjestu, po preporuci u hladnjaku. Uz to, svakako treba pripaziti i na temperaturu i period u kojem ćete je pojesti.

Praznici su na izmaku, međutim francuske salate, koja je gotovo neizostavni dio blagdanske trpeze, je ponegdje još ostalo. Ako ne želite da se pokvari, glavna preporuka je držati je u zdjeli s poklopcem i na hladnom mjestu, po preporuci u hladnjaku.

Međutim, ni to neće dugoročno spriječiti njenu kvarljivost, stoga je jedna od glavnih preporuka ujedno i da istu pojedete u roku od tri dana. Što znači da, ako ste istu imali na doček Nove godine, danas je pravo vrijeme da se riješite zaliha.

Razlog tome je što nakon određenog vremena, pogotovo ako je duže držite izvan hladnjaka, njeni sastojci fermentiraju i kvare se. Ne bi bilo loše dio salate staviti u tanjur, a onda je odmah vratiti u hladnjak, da biste spriječili njezino brže kvarenje, objašnjava City Magazine.

Na to sve, idealna temperatura za čuvanje francuske salate je 4°C, stoga pripazite da je to uvijek tako.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA