LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sat Dumbledorove vojske

Dobro ste čuli – postoji i Harry Potter joga!

Kad smo mislili da nas ništa više ne može oduševiti, u svijetu se pojavila – Harry Potter joga! Pogledajte kako izgleda sat Dumbledorove vojske.

Kad smo mislili da nas ništa više ne može oduševiti, u svijetu se pojavila – Harry Potter joga! Pogledajte kako izgleda sat Dumbledorove vojske.

Napokon je netko došao na ideju i osmislio sat joge inspirirane Harryjem Potterom. Točnije, ideju su osmislile i realizirale dvije sestre, Ximena Larkin i instruktorica joge Isabel Beltran. Događaj se održao u gradu Austinu u Texasu i to na Noć vještica kada je 34 sretnih ljubitelja ovih knjiga dobilo priliku isprobavati Slytherin cobra pozu, ili Downward Fluffy (Trik sa svakom zvijeri je znati kako je smiriti) ili su mogli čarati patronuse kako bi se riješili dementora. Osim samog prisutstva na tom satu, imali su prilike uživati i u grickalicama, tematski uređenom prostoru i cugi. Cijeli događaj nazvali su sat Dumbledorove vojske.

Ximwna je za Bustle izjavila kako su odabrali Noć vještica jer je to noć kada su umrli roditelji Harryja Pottera. Tematika događaja obuhvaćala je Harryja Pottera, Noć vještica i smrt posebno iz njihove kulturne perspektive pošto su Meksikanci i slave na poseban način Dan mrtvih. Iako bi nekima zvučalo morbidno, to je ustvari slavlje života. Rekla je kako su i ona i sestra, veliki ljubitelji Harryja Pottera od djetinjstva te da je baš ta serija knjiga promijenila njezin doživljaj smrti.

Poduzetne su sestre sudionike provele kroz putovanje Hogwarts Expressom, navigiranje metle za letenje, pa na kraju čak i kanaliziranje svoje nutarnje profesorice McGonagall prilikom transfiguriranje u pozu mačke. Na samom kraju, prisutnim čarobnjacima i vješticama bio je ponuđen plašt nevidljivosti (ili dekica) s kojim su se pokrili dok je Isabel čitala Priču o tri brata te ih tako dovela u pet minuta savasane.

– Ne žali mrtve, Harry. Žali žive i iznad svega, one koji žive bez ljubavi – riječima kojima se Dumbledore oprašta od Harryja završen je sat joge.

Možemo se samo nadati da će nešto slično vrlo skoro biti organizirano i u Hrvatskoj. 

FOTO: INSTAGRAM