LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazalište

Dobra godina za kulturu: HNK objavio program za 2022.

Zagrebački HNK je i pod mjerama i restrikcijama izgubio manje od 10% publike, a ove godine vraćaju se punom parom.

Zagrebački HNK je i pod mjerama i restrikcijama izgubio manje od 10% publike, a ove godine vraćaju se punom parom.

I u pandemijskim uvjetima, zagrebački HNK uspio je ostvariti impresivan program.

Intendantica Iva Vrgoč rekla je kako je tijekom 2021. zagrebački HNK imao 14 premijera i čak 249 izvedbi. Publika im je ostala vjerna, jer je posjećenost na 92% ― što je za pandemijske uvjete s restrikcijama zavidan rezultat, prenosi Zagreb info.

Ravnatelj baleta u HNK Leonard Jakovina istaknuo je izvedbe Ponos i predrasude, Decadence i Orašar koji je tradicionalno izazvao najveći interes.

Za ovu godinu, ravnatelj Ivica Buljan najavio je premijere Povijest pčela Maje Lunde u režiji Erika Ulfsbija, Zločin na kozjem otoku redatelja Paola Magellija te autorski projekt Bobe Jelčića.

Dramski odjel HNK u pripremi ima Ujaka Vanju Antona Pavloviča Čehova kojeg rade u koprodukciji s kazalištem Ulysses i kazalištima iz Toulousea, u režiji Galina Stoeva. Moći će se vidjeti i druge kultne predstave, kao što su Subotex Thomasa Ostermeiera, Ljubav Pippa Delbona i Bratstvo Caroline Guiela Nguyen.

I ove godine održat će se poznate Ljetne večeri na otvorenom, čime će se svakako podići interes šire javnosti za kulturu. Sve u svemu, ljubitelje teatra čeka uzbudljiva godina.
FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR