LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Važne obljetnice

Dan piva i drugi međunarodni dani u kolovozu

Kolovoz nam donosi brojne važne dane, a na vama je da odaberete koji ćete obilježiti.

Kolovoz nam donosi brojne važne dane, a na vama je da odaberete koji ćete obilježiti.

Stigao nam je i topli kolovoz – mjesec koji ime duguje činjenici da se tada odvozi pokošeno žito. Kao i srpanj, čije važne dane možete pronaći na poveznici, i ovaj mjesec ima svoje. Prošli nam je donio najslađi dan – Dan čokolade, a kolovoz donosi važan dan za sve pivoljupce.

Vjerujemo kako će mnogi od vas 5. kolovoza popiti piće koje je većini vrlo drago. Naime, na taj se dan obilježava Međunarodni dan piva. Pivo je zdravo – kažu brojni podaci. Ono nam smanjuje stres, doprinosi ljepoti kose i kože, prehrambeni je proizvod i pomaže studentima da upoznaju svoju bolju polovicu. Šalimo se, ali vas ohrabrujemo da na prigodan način, baš onako kako ovaj dan zaslužuje, nazdravite i proslavite ovaj važan dan.

Pivopije, sretan vam najpijaniji dan u godini

9. kolovoza rezerviran je za Međunarodni dan autohtonih naroda. Na ovaj se dan želi upozoriti na zaštitu prava svjetskog autohtonog stanovništva i svih ljudskih prava.

Međunarodni dan mladih obilježava se 12. kolovoza. Mladima se u Republici Hrvatskoj smatraju sve osobe od 15 do 29 godina. Ovim se danom i u Hrvatskoj želi ukazati da je broj pripadnika ove skupine u ukupnom stanovništvu u opadanju, tj. da je stanovništvo u prosjeku sve starije. Također, važno je na sve dane, a ne samo na ovaj, ukazati na prava mladih i njihove potrebe.

Međunarodni dan sjećanja na trgovinu robljem i njezino ukidanje obilježava se 23. kolovoza. Na taj se dan prisjećamo ukidanja trgovine crnim robljem. Iako je trgovina službeno ukinuta, i danas smo nažalost svjedoci brojnih trgovina ljudima, prisilnoga rada, iskorištavanja žena i djece.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: FLICKR