LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Članarine za turiste

Čitanje na godišnjem: Donosimo popis knjižnica u koje se možete učlaniti dok ste na ljetovanju

Turističke članarine u knjižnicama na hrvatskoj obali kreću se od 10 do 30 kuna mjesečno, a moguće je učlaniti se i na jedan dan.

Turističke članarine u knjižnicama na hrvatskoj obali kreću se od 10 do 30 kuna mjesečno, a moguće je učlaniti se i na jedan dan.

Tijekom ljetovanja mnogi napokon imaju vremena okrenuti se knjizi. Kako vam ne bi ponestalo ljetnog štiva, istražili smo koje knjižnice u poznatim hrvatskim turističkim destinacijama nude turističku članarinu i po kojoj cijeni, a popis donosimo u nastavku. 
  • Gradska knjižnica i čitaonica Viktor Car Emin u Opatiji – U opatijsku knjižnicu možete se učlaniti po cijeni od 10 kuna, a članarina vrijedi 30 dana.
  • Narodna knjižnica Ploče – Ako ljeto provodite u Pločama, u knjižnicu se možete učlaniti na tri mjeseca po cijeni od 30 kuna ili aktivirati dnevnu članarinu po cijeni od 5 kuna po danu.
  • Gradska knjižnica Pazin – Za one koji ljeto provode u Istri, Gradska knjižnica Pazin nudi članarinu od 10 kuna dnevno ili 20 kuna mjesečno. 
  • Gradska knjižnica Marka Marulića u Splitu – Tromjesečnu članarinu u Splitu možete aktivirati za 50 kuna, a postoji i opcija dnevne članarine koja iznosi 10 kuna. 
  • Dubrovačke knjižnice – Ako ste te sreće da u Dubrovniku provodite dva mjeseca, u knjižnicu se možete učlaniti po cijeni od 40 kuna za dva mjeseca. 
  • Gradska knjižnica i čitaonica Pula – Svi koji ljeto provode u Puli, usluge knjižnice mogu koristiti u sklopu tromjesečne članarine koja iznosi 30 kuna. 
  • Gradska knjižnica i čitaonica Juraj Šižgorić Šibenik – Ljeto u Šibeniku svim će čitateljima biti još ljepše uz usluge knjižnice u Šibeniku u kojoj turistička članarina od tri mjeseca iznosi 40 kuna. 
  • Gradska knjižnica Matija Vlačić Ilirik Rovinj – Rovinjska knjižnica nudi nekoliko mogućnosti: tromjesečna članarina stoji 50, mjesečna 30, a dnevna 20 kuna. 
Ako ljetujete u mjestu koje nismo naveli, podatke o mogućnostima učlanjenja možete pronaći na službenim stranicama knjižnice. 
FOTO: UNSPLASH