LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ivana Šabić

„BURNING BODY”: svakoj sreći presudi netko treći?

Gledatelji Netflixa priznali su da ne mogu prestati gledati novu kriminalističku seriju „Burning Body”. Serija je na vrhu ljestvice tjednih pregleda i temelji se na istinitim događajima.

Gledatelji Netflixa priznali su da ne mogu prestati gledati novu kriminalističku seriju „Burning Body”. Serija je na vrhu ljestvice tjednih pregleda i temelji se na istinitim događajima.

BURNING BODY (2023) : kriminalistička miniserija, jedna sezona, IMDb 6,7/10

 

Radnja: Ostatci policajca Pedra pronađeni su unutar izgorjelog automobila; pokreće se istraga koja poteže toksične veze, prijevare, nasilja i seksualne skandale u koje su uključeni Pedro, njegova djevojka i dvojica kolege policajaca.


Ekranizirana verzija zločina iz stvarnog života koji se dogodio 2017. godine nudi toliko toga u prvoj epizodi što je pomalo zbunjujuće ako niste upoznati sa slučajem. Kao prvo, svi su uključeni službenici za provođenje zakona na neki način, bilo da su lokalni policajci, viši službenici ili gradska straža. Zato je ovaj slučaj teško pratiti, još k tomu pridonosi isprepletenost likova.
 

Obrat donosi iznenađenje

Otkriće ubrzo izaziva interes javnosti i otkriva ogromnu mrežu koju plete Rosa, djevojka ubijenog policajca. Nemam pojma kako ili zašto su njezini problemi s mentalnim zdravljem postali toliko veliki da je morala uzeti dopust s posla, ali vidljivo je da je njezina veza s Pedrom bila pomalo nestabilna, a ne sretna kako ju je ona prikazivala svima. Prva epizoda uvjerava publiku da je ona ožalošćena djevojka i ta taktika funkcionira. Sve djeluje dobro do obrata, nakon čega sam ostala iznenađena. Teško je shvatiti tko je što predstavljao u Rosinom životu.
 

Tko govori istinu, a tko laže da bi zaštitio sebe?

S dvostrukom prirodom načina na koji je priča predstavljena, može biti pomalo zbunjujuće kada se pokušavaju dešifrirati svi tragovi koji su predstavljeni. Tko govori istinu, a tko laže da bi zaštitio sebe? Iako bi to moglo biti frustrirajuće, učinjeno je namjerno. Kako se stvari ubuduće kompliciraju, a bit će još kompliciranije, nadam se da će se igrači u ovom slučaju razlikovati iako je potrebno neko vrijeme da pravda ugleda svjetlo dana.

Splitski studenti uživali uz ljetno kino na kampusuPriča je dobra, ali malo dugačka. Po meni, neke su scene bile nepotrebne. Možda je ovo trebao biti film od devedeset minuta jer su se epizode otegnule, ali ovako ipak dobiješ uvid da su neke žene apsolutno psihotične i kaotične, pomalo nesretne, nezadovoljne, nezasitne i da ne znaju kada treba stati.
 

Složena priča uz poneke nedostatke

Naposljetku, Burning Body ima svojih nedostataka, ali izvedba Úrsule Corberó, poznatije kao Tokyo iz legendarne serije Money Heist, pomaže gledateljima da ih zaobiđu i uđu u ovu vrlo složenu priču i pokušaju pronaći pravog krivca.

YouTuber koji je proveo tjedan dana u lijesu, novi je zastupnik u Europskom parlamentuDo idućeg puta, Ivana. #čitamose
 

**Komentar je stav autora i ne mora imati nužno nikakve veze sa stajalištem redakcije portala Studentski.hr.

Zagreb domaćin jubilarnog 20. izdanja svečane dodjele nagrade „Oskar znanja”