LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
(Ne)sreća u ljubavi

Biti solo za Valentinovo i uživati u tome

Zaigrane osnovnoškolske dane slanja i primanja ljubavnih pisama smatrali ste zabavnom igrom, a danas su stvari malo drugačije. Pod pritiskom društva i medija osobe koje su solo teško se nose s tom činjenicom na Valentinovo, no za taj problem postoje rješenja.

Zaigrane osnovnoškolske dane slanja i primanja ljubavnih pisama smatrali ste zabavnom igrom, a danas su stvari malo drugačije. Pod pritiskom društva i medija osobe koje su solo teško se nose s tom činjenicom na Valentinovo, no za taj problem postoje rješenja.

U nedavnom smo članku pisali o prednostima soliranja na dočeku Nove godine, a već nam na vrata kuca i onaj slavni dan koji mnogima baš i ne predstavlja neku pretjeranu zanimaciju – Valentinovo. Osobe koje su solo barem su jednom poželjele taj dan samo prespavati upravo zbog prevelikog medijskog i društvenog utjecaja na njih koji ponekad mogu zavladati njima te ih učiniti depresivnima. Iako se metode poput zatvorit ću se u sobu i učiti cijeli dan ili ovaj ću dan jednostavno prespavati na prvu ne čine lošima te vam mogu pomoći da lakše prebrodite taj dan, pitanje je koja je vaša stvarna namjera dok ih činite. Želite li si cijelo vrijeme podsvjesno predbacivati činjenicu da ste solo ili neopterećeno uživati u ovom danu kao i u svakom drugom?

Tijekom Valentinova po gradu u kojemu studirate susrećete zagrljene parove koji šetaju, drže se za ruke, kupuju si poklone, grle se, ljube i jako su sretni, dok ste vi iznimno usamljeni i jedva čekate doći kući i zavući se pod deku. Činjenica da ste sami lagano vas ubija i tonete sve dublje. Međutim, svoju biste trenutnu samoću koju smatrate manom mogli pretvoriti u prednost. Prije svega, trebali biste pokušati prihvatiti činjenicu da ste trenutno solo i početi ju gledati s pozitivnijeg aspekta. Znamo da je to mnogo lakše reći nego učiniti, ali sve se u životu događa s nekim razlogom i, možda će zvučati neobično, ali sve se odvija za vaše dobro. Zapravo, nećete postići apsolutno ništa time ako se budete grizli zbog toga što nemate (ili mislite da nemate) nikoga. Samo ćete propustiti još jedan dan u nizu koji biste mogli provesti na puno bolji način.

Izvor: Giphy

Valentinovo možda jest Dan zaljubljenih, što bi značilo da su vaši svi preostali dani. To ne znači da se i na ovaj dan ne možete dobro provesti, čak i ako ste solo. Postoji bezbroj načina na koje se možete dobro zabaviti bez da ostanete doma i tužno jedete veliku Milku s keksom gledajući teško romantični film, pretvarajući se da vam je tu istu čokoladu poklonio partner kojega nemate. Nije ni rješenje da obrijete jednu nogu, a drugu ostavite takvom kakva jest (ovo vrijedi za djevojke, naravno). Umjesto da se samosažalijevate, možete otići prošetati, pročitati dobru knjigu, pogledati film, otići u kupnju, učiti, ili pak iskoristiti taj dan kako biste odmorili od učenja. Zaslužili ste to – ipak se ovaj dan obilježava usred veljače, a svi dobro znamo kakve se okolnosti odvijaju u tom mjesecu.

Lansiran Holydate – „katolički Tinder” za upoznavanje katolika samaca


Na kraju krajeva, tu je uvijek i dobar stari izlazak s prijateljima. Vjerujemo da niste jedini u svom društvu koji ste solo, bilo da se radi o ekipi s faksa ili o ekipi s kojom se inače družite. Okupite se i provedite najbolju moguću večer u životu upravo s njima. Čak i da izađete s prijateljima koji će povesti sa sobom svoga partnera ili partnericu, to vam ne bi trebalo smetati ako ste prethodno prihvatili činjenicu da ste solo. Ako su pravi, ti će vas prijatelji uključiti u društvo bez problema te im neće smetati što ste došli sami. Dapače, možda ćete baš vi postati zvijezda večeri i, nikad ne znate, možda baš te večeri upoznati ljubav svoga života.

Izvor: Giphy

Ako se to i ne dogodi, ne gubite nadu. Bit ćete i dalje solo, pa što onda? Što je najgore što se može dogoditi? Cijeli je život pred vama da pronađete osobu za sebe, a za ljubav nikada nije kasno. Društvo vas uvjerava da se trebate udati ili oženiti do tridesete, da trebate što prije roditi i odgojiti djecu te da je ne biti duhovno sretan i ispunjen bolje nego ne slijediti to nepisano pravilo. Naprotiv, vi budite drugačiji – iskoristite vrijeme pred sobom za samorazvoj te bolje upoznavanje sebe, ljudi i svijeta oko vas.

Traži se dečko koji ne sluša cajke!


Također, možda u ovom trenutku jeste solo, ali niste sami. Uvijek su tu za vas prijatelji koji vas vole, cimeri i cimerice te kolege koji s vama prolaze sve čari studiranja (i maloprije spomenute okolnosti mjeseca veljače). Oni su u vašemu životu kako bi vas utješili, pružili vam potporu te vas razveselili. Pronađite način da im zahvalite tako da učinite za njih nešto korisno na taj poseban dan. Razveselite ih ponekom sitnicom, poklonom ili pismom kako biste im pokazali da Valentinovo ne mora nužno predstavljati dan u kojemu isključivo ljubavni partneri, na nešto izraženije načine nego inače, iskazuju ljubav jedno prema drugomu, nego da tu može biti riječ i o prijateljskoj ljubavi koja ponekad zna biti i mnogo jača.

Izvor: Pixabay

Ne zaboravite i na svoje roditelje koje možda već dugo vremena niste vidjeli. Nazovite ih ili ih zagrlite ako za to imate priliku. Recite im koliko ih volite, čestitajte im njihov dan i pokažite da ste sretni zbog činjenice da su oni već tako dugo sretni zajedno. Da nije bilo njih i njihove međusobne ljubavi moguće je da ne bi bilo ni vas. Pokažite ljubav i samima sebi tako da se prihvatite upravo takvima kakvi jeste. To nije lagan proces i može potrajati, ali ne bori se samo za partnersku ljubav nego i za ljubav prema sebi. Prvo u sebi pronađite sreću, ispunjenje i ljubav, a potom je proširite ljudima oko sebe. To je istinska svrha Valentinova.

Sveučilište organizira studentsku večeru za Valentinovo!


IZVOR: HERCAMPUS
FOTO: UNSPLASH