LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fotogenična plaža

Ako se ovog ljeta nađete u blizini Šibenika, ovu plažu morate posjetiti

Kultna šibenska plaža najpoznatija je po šarenim vratima koje krase mnoge fotografije na Instagramu.

Kultna šibenska plaža najpoznatija je po šarenim vratima koje krase mnoge fotografije na Instagramu.

Toliko je razloga zbog kojeg je posjet bajkovitom Šibeniku baš uvijek sjajna ideja, a jedan od njih svakako je i fotogenična šarena plaža koja je ove sezone osvojila društvene mreže - Jadrija, piše fashion.hr.

Smještena na samom ulazu u Šibenski kanal, ova pitoreskna uvala godinama je omiljeno kupalište Šibenčana i njihovih gostiju, ali i omiljeno mjesto okupljanja u ljetnim mjesecima koje doslovce zove na uživanje uz nevjerojatni pogled na renesansnu tvrđavu sv. Nikole od koje doslovce zastaje dah!

Sama plaža sastoji se od dva dijela; jedan je betonski, a drugi šljunčani, a upravo se na betoniranom dijelu plaže nalaze poznate šarene svlačionice koje su podignute davnih 20-ih godina prošlog stoljeća, a ispred kojih se svi rado fotografiraju. Na plaži se također nalaze brojni kafići i pizzeria koji nude bogat izbor hrane i pića u kojima možete uživati tijekom cijeloga dana, a veliku atrakciju predstavlja i svjetionik sagrađen 1871. godine koji je danas uvršten među spomenike kulture i koji posjetiteljima pruža zapanjujući pogled koji se ne zaboravlja! 

Ova kultna plaža obnavljana je više puta, a sadržaji koje nudi konstantno se nadopunjavaju kako bi svim posjetiteljima odmor na ovom mjestu bio jedinstven i nezaboravan, što ujedno potvrđuju i brojni posjetitelji koji se svake sezone vraćaju na ljetovanje upravo u čarobnu Jadriju.

Do sportskih sadržaja lako ćete doći s glavne plaže koja je popločena toplim kamenom i opremljena tuševima. Uz glavno kupalište borova šuma prati obalu sa šljunčanim plažama koje su savršene za dječje igre i obiteljska ljetovanja, a otvoreno more koje prolazi otoke Zlarin, Lupac i Prvić donosi ugodnu svježinu maestrala na obalu koja je upravo zato sve popularnija među surferima i windsurferima. Smještaj na Jadriji možete potražiti isključivo u privatnim vikendicama i kućama, što ovom jedinstvenom mjestu daje jedan poseban domaći šarm i toplinu zbog koje ćete se baš svaki puta osjećati kao da ste doma!

 
FOTO: UNSPLASH