LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RAZBUDI SE

Ako je popodnevna pospanost i tvoj problem, ovo su stvari koje trebaš uvrstiti u svakodnevnicu

Donosimo nekoliko stvari na koje biste trebali obratiti pozornost ako se želite oduprijeti popodnevnoj pospanosti. Za početak, preporuka je da spavate barem osam sati, ali ako vam se i uz to prispava, ovo su stvari koje trebate uzeti u obzir.

Donosimo nekoliko stvari na koje biste trebali obratiti pozornost ako se želite oduprijeti popodnevnoj pospanosti. Za početak, preporuka je da spavate barem osam sati, ali ako vam se i uz to prispava, ovo su stvari koje trebate uzeti u obzir.

Popodnevna pospanost nije rijetka pojava, a u Dalmaciji se ta potreba za popodnevnim odmorom može opisati i kao fjaka. Niste jedini kojima se prispava usred posla, međutim na poslu si to vjerojatno baš i ne možemo priuštiti, osim ako nemamo ultra moderni ured s krvetima. 

Međutim, to i nije baš tako često, barem ne na našim prostorima, stoga vam  donosimo nekoliko stvari na koje biste trebali obratiti pozornost ako se želite oduprijeti popodnevnoj pospanosti. Za početak, preporuka je da spavate barem osam sati, ali ako vam se i uz to prispava, ovo su stvari koje trebate uzeti u obzir.

Kretanje i vježbanje

Malo vježbanja i kretanja, pa makar i po uredu, pomoći će vam u održavanju energije tijekom dana. Jednostavno razgibavanje u nekoliko navrata bit će dovoljno da održavate normalan protok krvi i energije, što će vam na kraju dana pomoći i da se ne osjećate kao da vas je „krava žvakala„, a često je upravo to osjećaj prije nego što se izvalimo u kauč nakon napornog dana.

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana imperativ je zdravog tijela, a ona je ključna i za održavanje energije koja nam pomaže da se ne osjećamo pospano. Pokušajte za ručak izbjegavati nešto iz obližnje pekare, slatke i masne namirnice kratkoročno mogu pomoći, ali nakon nekog vremena uzrokuju pad energije. Umjesto toga, jedite namirnice bogate proteinima i vlaknima, koje će vam pomoći održati osjećaj sitosti i energije. Osim toga, ne zaboravite unositi vodu.

Čist zrak

Ma, zamisli ti savjeta. Ali istina je, provjetravanje prostorije dovodi svjež zrak među vaše zidove koji je ključan za normalno funkcioniranje vašeg mozga. Probajte i vidjet ćete da vi, ali i oni oko vas odmah zijevaju manje. Razmislite o tome da pauzu od posla iskoristite za kratku šetnju ili barem za nekoliko gutljaja kave na balkonu, dobro će vam doći.

Uzmite pauzu u danu

Naravno, pauza se podrazumijeva, ali pokušajte ju iskoristiti na nešto što će vam stvoriti osjećaj uzbuđenja i sretnosti. Tome može pomoći slušanje omiljene glazbene numere ili motivacija kao savršen način za opuštanje.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA