LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Igre i aplikacije

Abeceda najpopularnijih besplatnih aplikacija

Abecedni popis trenutno najpopularnijih i besplatnih aplikacija na Google Playu i na iTunesu.

Abecedni popis trenutno najpopularnijih i besplatnih aplikacija na Google Playu i na iTunesu.

Iako se možda tu i tamo nađe osoba koja će potrošiti koji dolar na neku od aplikacija u Google Play trgovini i na iTunesu, najčešće pregledavamo upravo besplatne aplikacije koje su trenutno najpopularnije.

A

Amazing Thief, igrica koja je dostupna i za Android i za iOS uređaje, a savršena je za ubijanje vremena (i dosade). Također je i jednostavna jer je glavni cilj kontrolirati lika igrice kako ne bi dotaknuo donju ili gornju crtu ekrana.

B

Bubblewitch 2 Saga, kao i Candy Crush Saga – neće vam dati mira noćima. Jedina razlika je ta što se ne mora spajati tri ili četiri iste boje, već gađati skup istih boja. Naravno, svaka nova razina donosi nova iznenađenja, odnosno nove izazove. Dostupna je također i za Android i za iOS uređaje.

C

Calorie Counter & Diet Tracker, kao i što sam naziv kaže, korisnicima pomaže u praćenju količine kalorija koje su unijeli tijekom dana. Također korisnici mogu upisati koliko kilograma žele izgubiti pa će aplikacija izračunati koliko bi kalorija u tom slučaju morali unositi kako bi gubitak bio osiguran. Može se upisivati i koliko često se vježba.

D

Diamond Digger Saga, jednako kao igra pod slovom B, dostupna je za oba operativna sustava te je princip igre kao kod Candy Crusha, no s dijamantima i sličnim blještavim kamenčićima.

E

Ebay aplikacija sinkronizira se s onim što korisnik napravi preko računala, te sadrži i barcode skener kako bi korisnici mogli usporediti cijene. Dostupna je za oba operativna sustava.

F

Facebook Messenger – što nije nikakvo iznenađenje, pošto su korisnici bili priomorani instalirati aplikaciju kako bi mogli nastaviti koristiti svoj inbox putem pametnih telefona.

G

Google Earth, aplikacija koja korisnicima omogućava istraživanje svijet preko različitih mapa i iz satelitskog pogleda.

H

Hangouts je aplikacija koja se sinkronizira sa svim korisnikovim uređajima, a omogućava slanje i primanje poruka, fotografija te besplatne video pozive koji uključuju do 10 ljudi.

I

Instagram, najpopularnija aplikacija i društvena mreža za dijeljenje fotografija sa svojim followerima te također sadrži različite opcije za uređivanje fotografija, poput filtera.

J

Jump Jump Ninja, prva aplikacija u ovoj abecedi koja je dostupna samo za Android korisnike. Dodirom ekrana upravlja se s nindžom te se preskaču razne prepreke i izbjegavaju vatreni napadi zmajeva.

K

Kik, aplikacija koja je dostupna za iOS i Android, omogućava dopisivanje s drugima bez potrebe otkrivanja identiteta i broja, a mogu se dijeliti i igre, glazba i slično.

L

LinkedIn, poslovna društvena mreža i aplikacija o kojoj smo već više puta pisali, a pomaže u potrazi za poslom te se putem nje korisnik može spojiti s profesionalacima, dijeliti svoje poslovno iskustvo i slično.

M

Madden NFL Mobile, nastala je kako bi fanovi popularne video-igre Madden mogli i putem svojih pametnih mobitela zaigrati svoju najdražu igru. Radi se o američkom nogometu, a iako je samo instaliranje besplatno, zahtjeva puno novčanog ulaganja unutar same igre.

N

Netflix je aplikacija koja je dostupna i na iOS i na Android uređajima, no za gledanje serija i filmove, potrebno je imati Netflix korisnički račun, koji još nije moguće imati u Hrvatskoj.

O

ooVoo je aplikacija za slanje i primanje poruka, za pozive i video-pozive, a moguće je razgovarati s najviše 12 osoba odjednom.

P

Pandora je prva glazbena aplikacija na ovoj listi. Ona omogućuje potragu nove glazbe, odnosno upisom određenog izvođača izbacuje listu njemu sličnih i pušta pjesmu s te liste. Također postoji i Pandora One, no ona je za one koji će izdvojiti nešto novaca kako bi glazbu slušali bez reklama te nudi još neke dodatne opcije.

Q

QR Reader for Iphone, omogućuje plaćanje računa samo skeniranjem barcodea.

R

Rain Sounds HQ je malo iznenađenje na ovoj listi. Čini se kako dosta korisnika ima problema sa spavanjem ili samo vole slušati zvukove kiše, a ova aplikacija sadrži čak 70 različitih snimaka kiše te korisnici mogu čak napraviti i svoju.

S

Snapchat je aplikacija putem koje se prijateljima mogu slati videa do 10 sekundi, ili samo fotografije, te se mogu dodavati nazivi, objašnjenja, može se crtati po fotografijama i slično.

T

Tinder je trenutno najpoznatija aplikacija za potragu partnera. Aplikacija preuzima fotografije i osnovne informacije s Facebooka pa korisniku prikazuje osobe koje se nalaze u njegovoj blizini. Potrebno je samo prolaziti među ponuđenim osobama te se to smatra kao „da“ ili „ne“. Ako dvije osobe označe „da“ jedno za drugo, putem aplikacije mogu se i dopisivati.

U

Uber je servis koja spaja korisnika s nekim od ponuđenih prijevoza. Potrebno je samo navesti lokaciju na kojoj se korisnik nalazi te će aplikacija pronaći prijevoz u blizini. No nismo sigurni funkcionira li ova aplikacija u Hrvatskoj.

V

Vine se ne treba posebno objašnjavati jer su videa od šest sekundi već obišla cijeli svijet. Korisnik može objavitibezbroj videa te ih dijeliti samo s prijateljima i s obitelji.

W

Whatsapp, omogućuje sve što i druge aplikacije za dopisivanje, slanje i primanje fotografija i videa, no jedina je razlika što prikazuje brojeve, odnosno korisnike koji se nalaze u imeniku pametnog mobitela koji također imaju instaliranu aplikaciju.

X

Xfinity je sličan kao Netflix. Omogućuje gledanje raznih serija i filmova, a mogu se skiniti kada je korisnik priključen na Wi-Fi pa gledati kasnije.

Y

Yik Yak je društvena mreža i aplikacija na kojoj korisnici mogu objavljivati anonimno o čemu razmišljaju, vidjeti što razmišljaju korisnici koji su u njihovoj blizini te glasovati ako se korisniku sviđaju ili ne.

Z

Zedge, zadnja aplikacija u ovom abecednom popisu, omogućuje korisnicima da urede svoj mobitel prema svojim željama. Omogućuje mijenjanje pozadinskih fotografija te glazbe i zvukova notifikacija. 

FOTO: FLICKR/TANJA SCHREM