LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spolni odnosi

7 savjeta za povećanje želje za seksom

Vaša želja za seksom s godinama može opadati zbog različitih uzroka, no nije nemoguće vratiti ju uz nekoliko jednostavnih savjeta.

Vaša želja za seksom s godinama može opadati zbog različitih uzroka, no nije nemoguće vratiti ju uz nekoliko jednostavnih savjeta.

Mnogi se već u tinejdžerskim danima upuštaju u seksualne odnose i često su tada gotovo nezasitni, no s godinama želja za seksom može opadati, što nije ništa nenormalno, ali potrebno je analizirati zašto je do toga došlo i kako stvari vratiti na staro ako to želite učiniti.

Želja za seksom ili libido može ovisiti o raznim vanjskim i unutarnjim čimbenicima, poput razine hormona, lijekova, nesanice itd. Ne mora svatko imati jednak libido, ali problem je onda kada želite imati seksualne odnose, a jednostavno nemate volje. U nastavku otkrivamo što bi mogao biti uzrok i što bi vam moglo pomoći oko tog problema.

Poboljšajte kvalitetu odnosa

Važnu ulogu u svemu ovome ima odnos s vašim partnerom/partnericom. Ako se često svađate, ako postoje razni problemi u vašoj vezi ili ste zapali u monotoniju, želja za seksom može se drastično smanjiti. Pokušajte otvoreno razgovarati s partnerom/partnericom o onome što vas muči kako biste zajedno došli do rješenja i radili na podizanju kvalitete odnosa.

Poradite na emocionalnom stanju

Ne mora nužno biti problem u odnosu s drugim ljudima, dovoljno je da vi u nekom trenutku u životu niste u najboljoj situaciji po pitanju emocionalnog stanja. Stres na poslu, fakultetu i druge obaveze utječu na razne aspekte života, pa tako i spolne odnose. Prije nego što vratite želju za seksom, trebate poraditi na svojem duševnom stanju kako biste prije svega bili sretni i zadovoljni samima sobom.

Vježbajte

Vježbanjem poboljšavamo općenito stanje našeg organizma, a samim time i doprinosimo povećanju libida. Osim toga, vježbanje potiče cirkulaciju, poboljšava kardiovaskularne funkcije, doprinosi izdržljivosti i svemu ostalome što igra ključnu ulogu u boljem seksualnom životu.

Spavajte dovoljno

Nedostatak sna ne utječe povoljno ni na jedan dio našeg života, otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti, doprinosi razdražljivosti te narušava i seksualne odnose. Priuštite li si dovoljno sna i vi, ali i vaš partner/partnerica, bit ćete na tome vrlo zahvalni.

Održavajte zdravu tjelesnu težinu

Pretilost dovodi do osjećaja tromosti, doprinosi niskoj razini libida, a prema nekim istraživanjima čak utječe i na plodnost. S druge strane, anoreksija također dovodi do niza problema koji utječu na libido.

Ograničite konzumaciju alkohola

Manja količina alkohola može na prvu povećati libido i dovesti do seksa, ali pretjerate li s njim i napijete li se, vjerojatno od seksa ništa. Stanje pretjerane alkoholiziranosti utječe na erekciju, a osim toga, velika količina alkohola može utjecati i na postizanje orgazma.

Jedite čokoladu

Navodno postoji poveznica između određene hrane i povećanje libida, a u tu hranu ubrajaju se čokolada, banane, avokado, smokve. 
FOTO: PIXABAY