LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednostavni trikovi

7 savjeta koji će vam olakšati svakodnevni život

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u lakšem nošenju sa svakodnevnim problemima.

Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u lakšem nošenju sa svakodnevnim problemima.

Male stvari koje nas svakodnevno muče mogu postati veći problemi nakon nekog vremena, ali to možete izbjeći ako se poslužite s ovih nekoliko trikova.
 

Zaštita za kabele


Ne morate kupovati skupocjene zaštitnike za kabele punjača ili slušalica, iskoristite federe od starih kemijskih i zaštitite svoje kabele od raspadanja.


Višak boje


Ako imate problem s viškom boje na kistu tijekom bojanja stana ili slikanja, stavite običnu gumicu na otvorenu kanticu boje i njome uklonite višak s kista.


Vrući čaj


Ovdje je potrebno malo pripreme, ali ako ne volite kipući čaj, a ne želite staviti kocke leda ili hladnu vodu da se brže ohladi, možete iskoristiti kockicu zaleđenog soka od limuna. Tako ćete dobiti hladniji čaj s dodatkom limuna, a ako ne volite limun, možete skuhati čaj i zamrznuti ga, pa idući put ubaciti nekoliko kockica zaleđenog čaja.


Ukosnice za kosu


Spriječite konstantno kupovanje novih ukosnica za kosu jer ste ih negdje izgubili. Iskoristite staru kutiju od bombona ili te ih zadržite na jednom mjestu.
 

Opekline od sunca


Ako ste zaboravili staviti kremu za sunčanje, spas možete potražiti u zaleđenim kockicama aloe vere koji će ohladiti i smiriti vašu kožu.
 

Prljava tipkovnica


Očistite prašinu i komadiće prljavštine izmežu tipki koristeći se ljepljivim papirićima ili trakom.
 

Toplo vino/ kuhanje s vinom


Ovaj savjet izrazito je koristan ako je vino dio vaše svakodnevice, bilo da uživate u njegovoj konzumaciji ili vam je glavni pomoćnik u kuhinji. Napravite kockice leda od vina i više nećete imati problema s toplim ili razvodnjenim vinom. Također, nećete otvoriti bocu vina isključivo zbog nekoliko mililitara vina koliko vam treba za pripremu jela.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA