LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popularno štivo

6 književnih naslova idealnih za opuštanje prije nadolazećih jesenskih rokova

Osim za ljenčarenje, uživanje na plaži ili izlazak s društvom, ljetni je odmor savršena prilika za čitanje nekog zanimljivog i laganog ljetnog štiva. S obzirom da je preostalo još malo do kraja uživanja u ljetnim danima, donosimo nekoliko popularnih naslova.

Osim za ljenčarenje, uživanje na plaži ili izlazak s društvom, ljetni je odmor savršena prilika za čitanje nekog zanimljivog i laganog ljetnog štiva. S obzirom da je preostalo još malo do kraja uživanja u ljetnim danima, donosimo nekoliko popularnih naslova.

Kolokviji, ispitni rokovi, čitanje literature, učenje – sve to zaboravljamo kada stignu ljetni dani te se posvećujemo psihičkom i fizičkom odmoru. Ljenčarenje na plaži, druženje s ekipom, putovanja, gledanje filmova i serija samo su neki od načina kako provodimo ljeto koje je sada već na izmaku, međutim i čitanje zanimljivih književnih naslova može biti idealan način za opuštanje i odmor.

Pronašli smo, stoga, šest knjiga različitih književnih žanrova prigodnih za čitanje koji bi vas mogli oduševiti jedinstvenom radnjom i tematikom, a ujedno i opustiti prije jesenskih ispitnih rokova.

Mali dućan u Cockleberry Bayu 

Autorica Nicola May ove je godine izdala romantični i duhoviti roman radnje smještene u engleskoj provinciji Devon. Radi se o uzbudljivoj životnoj priči Rose Larkin čiji se život u potpunosti mijenja kada naslijedi mali napušteni dućan u gradiću Cockleberry Bay. Razočarana svojim tadašnjim životom, Rosa odluči napustiti London, ponovno pokrenuti posao i vratiti dućanu stari sjaj.  

Tijelo dom

Ako ste ljubitelji poezije, Rupi Kaur neće vas razočarati. Ova mlada autorica poznata je po djelima Sunce i njeni cvjetovi i Med i mlijeko koje su oduševile čitatelje diljem svijeta, a njezina nova knjiga Tijelo dom koja je izašla prošle godine, također je pravi hit. Knjiga prikazuje zbirku iskrenih i otvorenih razgovora koje autorica vodi sama sa sobom, a obuhvaća misli i osjećaje jednog bića spominjući obitelj, dom, mentalno zdravlje i depresiju, uloge muškarca i žene, ljubav i prihvaćanje. 

Bogati otac, siromašni otac

Autobiografska priča Roberta T. Kiyosakija o odrastanju s dva oca inspirativna je i poučna priča koju svatko treba pročitati. Osim što ćete pobliže upoznati Roberta kroz njegovu životnu priču o različitim utjecajima njegova biološkog oca i oca njegovog najboljeg prijatelja koji su oblikovali autorove poglede na novac i ekonomiju, saznat ćete mnogo više o tome kako investirati i efikasno upravljati novcem. 

Nestala 

Ovaj vrlo popularan i nagrađivan psihološki triler autorice Gillian Flynn govori o bračnom paru koji se nakon neuspješne karijere u New Yorku preselio u Sjevernu Carthage uz rijeku Mississippi. Radnja se zapliće kada jednog dana Nick i Amy planiraju petogodišnju proslavu braka uz njihovu već tradicionalnu igru traženja, no Amy iznenada nestaje. U procesu potrage, Nick postaje glavni osumnjičenik, a mnoge njihove dobro skrivene tajne izlaze na vidjelo. 

Bijelo se pere na devedeset

Slovenska spisateljica Bronja Žakelj ovim autobiografskim djelom vraća čitatelja u sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća. Na vrlo zabavan, šaljiv i simpatičan način autorica opisuje svoje djetinjstvo u Ljubljani uz opise specifičnih običaja i navika njezine obitelji. Međutim, osim veselih trenutaka, spominju se i teški trenuci koji su promijenili Bronjin život, stoga se može reći da je roman i dirljiva priča o suočavanju s gubitkom i strahovima te o borbi s raznim promjenama. 

12 pravila za život

​​
Edukativni svjetski bestseler poznatog kliničkog psihologa Jordana B. Petersona pravi je hit među čitateljima. Pisan na zabavan i jednostavan način, odgovara na najteža životna pitanja te nudi dvanaest mudrih pravila koja će vam pomoći da poradite na vlastitom poboljšanju i preuzmete kontrolu nad svojim životom. Knjiga ujedno ima i nastavak pod nazivom Izvan reda: Još 12 pravila za život gdje autor donosi čitatelju još dvanaest ključnih životnih načela, progovara o opasnosti pretjerane sigurnosti, kao i pretjeranog kaosa koji uzrokuje osjećaj tjeskobe i nestabilnosti. 
FOTO: PIXABAY