LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putopisni prijedlozi

6 putopisnih knjiga koje će vas s kauča povesti na avanturu

Donosimo šest novih naslova koji će vam probuditi maštu i stvoriti ideje za buduća putovanja!

Donosimo šest novih naslova koji će vam probuditi maštu i stvoriti ideje za buduća putovanja!

Ekstrovertima i zaljubljenicima u putovanja dani izolacije nisu jednostavni. Kako najlakše pobjeći od monotonije doma, nego planiranjem novih pustolovina? Zato vam u nastavku predstavljamo 6 knjiga koje će vam zasigurno probuditi turistički duh i ujedno obogatiti vokabular engleskog jezika.

Sarah Baxter, Literary Places

Britanska novinarka Sarah Baxter, u knjizi Literary Places, kreirala je neobičan turistički vodič koji nudi šarolik pogled na 25 različitih književnih lokacija širom svijeta kao što su Paris i New York. Kroz dodatak ručno crtanih djela, roman nastoji oživjeti likove i transportirati čitatelja u neko drugo vrijeme.

Matthew Lightfoot, The Two Week Traveller

Ograničen zahtjevima punog radnog vremena, Matthew Lightfoot krenuo je istraživati svijet koristeći samo svoj godišnji odmor. Tako ova knjiga donosi živopisne priče i avanture poput proganjanja slonova iz gotovo 150 zemalja. Čini nam se kao odlična inspiracija za sve putoholičare kojima je važan niski budžet, koji vole planirati putovanja ili su većim dijelom ograničeni obvezama svakodnevnog života.

Jacqueline Lambert, Dogs n Dracula: A Road Trip Through Romania (Adventure Caravanning with Dogs)

Riječki studenti predstavili svoje inovativno plovilo „Vilson”


Druga knjiga Jacqueline Lambert vodi čitatelje na čudesno putovanje kroz Rumunjsku na koje se autorica uputila unatoč onome što joj je većina ljudi pričala o zemlji. Jasno je kako se nije pokajala zbog tog izbora pa je svoje iskustvo pretočila u informativni putopis o ljepotama i povijesti Rumunjske koji se isprepliću s humorom i duhovitošću.

Guy Stagg, The Crossway

Guy Stagg deset je mjeseci pješačio više od 5500 kilometara kroz deset različitih zemalja na svom putu od Canterburyja do Jeruzalema. Započeo je putovanje u nadi kako će ga izliječiti mentalne bolesti s kojom se borio nekoliko godina. Svoje iskustvo izvanredne avanture pomoću koje je, primjerice, proveo Uskrs u Rimu s novim papom i preživio teroristički napad u Libanonu, opisao je 2018. godine u knjizi The Crossway.

Roman Dial, The Adventurer’s Son: A Memoir

Niste sigurni kako pisati akademske nazive i titule? Donosimo vam detaljan vodič


The Adventurer’s Son djelo je koje rekreira autorovu dvogodišnju potragu za istinom o nestanku njegovog sina. Ugledni aljaški znanstvenik i istraživač Roman Dial kroz ovu knjigu ispričao je priču o drami, misteriji, avanturama, neizmjernoj ljubavi i gubitku, koja je smještena u jedan od najljepših, ali i najopasnijih dosega na planeti.

Monisha Rajesh, Around the World in 80 Trains: A 45,000-Mile Adventure

Monisha Rajesh nudi živopisan prikaz života, povijesti i kulture s prozora 80 vlakova u knjizi koja će vas ponukati na razmišljanje o tome što znači biti građanin svijeta. Naime, u djelu Around the World in 80 Trains, autorica nas vodi na put svijetom koji je gotovo dvostruko veći od opsega Zemlje!

Detaljni vodič: sve što trebate znati o studentskim servisima i svojim pravima


Koji god naslov odabrali, vjerujemo kako ćete barem kroz neko kraće vrijeme zadovoljiti svoje turističke nagone i razmisliti o destinacijama koje ne viđamo tako često na Instagramu, ali i načinima putovanja!

IZVOR: LONELY PLANET
FOTO: PIXABAY