LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Briga za samoga sebe

5 spojeva za koje ti ne treba tvoja bolja polovica

Donosimo vam 5 spojeva na koje možete izvesti same sebe i njima obogatiti vlastiti život i pogled na svijet.

Donosimo vam 5 spojeva na koje možete izvesti same sebe i njima obogatiti vlastiti život i pogled na svijet.

Briga za druge iznimno je požrtvovna osobina, no ako se ne brinete za sebe i s vremena na vrijeme ne stavite sebe na prvo mjesto, nećete biti u stanju brinuti se ni za druge. Zato je briga za sebe najvažnija. Donosimo vam ideje s kojima ćete uživati provoditi vrijeme sami i ponovno se upoznati jer ste vi jednako bitni kao i bilo tko drugi.  

1. Odlazak na more i čitanje knjige

Ljeto je donijelo mnoge morske radosti pa tako i opuštanje na plaži. Može li nešto bolje nahraniti tvoju dušu od knjige u rukama dok su noge u moru kako bi se postigla optimalna temperatura? No, ako ne provodite vrijeme uz more, knjiga uz lokalno jezero može poslužiti kao odlična zamjena. Najvažniji je faktor knjiga i punjenje baterija bilo na balkonu, terasi, plaži ili na nekom drugom mjestu. 

2. Odlazak u kazalište ili na izložbu

Odlična kazališna predstava koju odavno želite pogledati ili izložba koju očekujete vrlo dugo napokon je u vašem gradu, a vi nemate s kime ići? Upravo ovaj scenarij idealan je za samostalni spoj. Nakon vrlo kratkog vremena zaboravit ćete da ste sami i izgubiti se uživajući u predstavi ili izložbi. Uostalom, uvijek možete upoznati ljude s istim interesima kao što su i vaši te započeti potencijalna nova prijateljstva. 

3. Upišite tečaj

Bio to kulinarski tečaj, tečaj stranog jezika, učenje nove vještine poput šivanja, slikanja, izrada keramike... Mogućnosti su neiscrpne. Vaše vrijeme bit će iznimno dobro uloženo, a naposljetku ćete izaći s jednom vještinom više. Win-win situacija za vas. 

4. Planinarenje

Inače grupna aktivnost može postati aktivnost samo za vas. Ako niste iskusni planinari, onda vaš pothvat neće biti velik, ali sve što vam treba je malo šume po kojoj možete šetati, zelenilo, uživanje u svježem šumskom zraku i nerazmišljanje te osjećaj povezanosti s prirodom. 

5. Bijeg iz grada za vikend

Ova ideja ipak je za malo veće avanturiste. Mnogi pojedinci nikada ne putuju samostalno te uvijek čekaju prijatelja da ga pozove na bijeg iz grada, dok neki hrabro samostalno koračaju u nove avanture. Kratki izlet od dva dana u mjesto nedaleko od onoga u kojem živite i koje ste dugo željeli posjetiti, može imati terapeutsko značenje. Možete se sami zaputiti i putem pronaći istomišljenike, no isto tako možete i tijekom dva dana razgovarati samo sa sobom. Kako god vi želite, ipak ste krenuli sami. 

FOTO: FLICKR