LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
I oni trebaju osvježenje

5 savjeta za zaštitu ljubimaca od ljetnih vrućina

Jednostavni savjeti koji će olakšati nepodnošljive vrućine vašim ljubimcima.

Jednostavni savjeti koji će olakšati nepodnošljive vrućine vašim ljubimcima.

Visoke ljetne vrućine ne predstavljaju problem samo za ljude, već i za njihove ljubimce. Dužnost je svakog vlasnika ljubimca osigurati što bolje uvjete za preživljavanje ljetnih vrućina te izbjegavanje nepotrebnog stresa za ljubimce. Donosimo pet savjeta koji će vas usmjeriti prema ispunjenju tog cilja.

1. Visoke temperature

Nikako nemojte ostavljati ljubimce u autu, pa čak ni ako samo kratko idete u dućan. Automobili se izuzetno brzo zagrijavaju, stoga nemojte ništa prepustiti slučaju. Također, možete kod kuće napuniti bazenčić s vodom i tako pomoći ljubimcu da se rashladi, a ako vam je ljubimac ptica, možete joj staviti tanjurić s vodom u kavez.

2. Svježa voda

Redovito mijenjajte zdjelu s vodom, jer ako vama voda koja stoji već neko vrijeme natočena nije ugodna za piće, nije ni vašem ljubimcu. Pazite da zdjelu s vodom ne ostavljate izloženu direktnoj sunčevoj svjetlosti, a možete u nju dodati i kocku leda.

 3. Šetnja

Najbolje je obaviti šetnju rano ujutro i u kasnim večernjim satima, kada asfalt nije toliko vruć, da biste spriječili opekline na šapama. Svom ljubimcu možete kupiti cipelice za šetnju i tako dodatno zaštititi šape od vrućeg asfalta ako planirate izlazak u popodnevnim satima.

4.  Šišanje

Iako se naprvu šišanje na kratko čini kao dobar potez, ljubimcima dlaka pomaže u regulaciji tjelesne temperature i štiti ih od sunčeve svjetlosti, tako da se držite uobičajene frizure.

5.  Sladoled

Ne radi se od običnom sladoledu iz slastičarnice, već o jednostavnom osvježenju koje možete napraviti kod kuće, tako što ćete zamrznuti jogurt, sir, goveđu ili pileću juhu. To je izuzetno jednostavan trik koji će u trenutku osvježiti vašeg ljubimca.

Držite se ovih pet savjeta kako bi vaš ljubimac što lakše prebrodio ljetne vrućine.
 

FOTO: UNSPLASH