LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Životni trikovi

5 savjeta za pravilno pranje traperica

Ako svoju odjeću perete na pravilan način, duže će trajati, pa ako želite da vaše traperice budu očuvane duže, trebate im pružiti poseban tretman.

Ako svoju odjeću perete na pravilan način, duže će trajati, pa ako želite da vaše traperice budu očuvane duže, trebate im pružiti poseban tretman.

Iako uglavnom svi posjeduju traperice i često ih nose, velika je greška što se prema njima odnose prilično ravnodušno. Krivi postupak pranja uzrokuje blijeđenje i uništavanje trapera u puno kraćem roku. Evo kako ih prati ispravno.

Što rjeđe ih perete, to bolje

Neki stručnjaci tvrde kako je traperice najbolje prati jednom mjesečno na kratkom ciklusu u hladnoj vodi, a ostatak vremena ih ostaviti da se provjetravaju na zraku. Dakle, traperice biste uglavnom trebali provjetravati, a ne gnjaviti u perilicama rublja.

Okrenite ih naopako

Kada se peru, traperice je nužno okrenuti naopako, zatvoriti zatvarač te zakopčati dugmad i kvačice jer će tako one zadržati svoj pravi oblik.

Koristite poseban deterdžent

Kako bi traperice zadržale originalnu boju, trebalo bi ih prati posebnim deterdžentima za očuvanje boje. 

Nemojte ih prati s drugom odjećom

Osim što prijeti opasnosti da će dugmad i kvačice zapeti i raskinuti se, traperice se ne bi trebale prati u perilici s ostalom odjećom i zbog održavanja svoga oblika. Pustite li ih da slobodno plutaju po bubnju, vaš će vam omiljeni odjevni predmet biti puno duže zahvalan.

Ne ostavljajte ih dugo u sušilici

Nakon što ste ih oprali na niskoj temperaturi ili ručno, ne ostavljajte ih predugo u sušilici. Ovo uzrokuje sužavanje i šteti materijalu.  
FOTO: PIXABAY