LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Blagdani daleko od kuće

5 ideja za virtualno druženje s obitelji za vrijeme blagdana

I kada niste blizu onih koje volite, možete provoditi kvalitetno vrijeme družeći se s njima na virtualni način. Kuhanje, čitanje, društvene igre – izbor je aktivnosti velik.

I kada niste blizu onih koje volite, možete provoditi kvalitetno vrijeme družeći se s njima na virtualni način. Kuhanje, čitanje, društvene igre – izbor je aktivnosti velik.

Ako su vam voljeni daleko i tražite način kako u razdvojenost unijeti malo bliskosti za blagdane, donosimo vam ideje kako provesti Božić s njima na virtualni način. Svatko na svojoj strani svijeta, a ipak zajedno zahvaljujući tehnologiji možete uživati u pravljenju zajedničkog ručka, uživanju u društvenim igrama i drugome – za svakog ima ponešto.

Najbolja opcija kako ostati povezan jest koristiti šarolik spektar online komunikacijskih sredstava kao što su Google Meet, Zoom, Microsoft Teams te mnogi drugi.


Društvene igre


Budući da su društvene igre standard obiteljskih okupljanja, nema razloga zašto biste ih ove blagdane izbjegli.

Trivia

Za sve fanove pitanje-odgovor koncepta Random Trivia Generator bit će vrlo dobra platforma za zabavu. Odgovore istodobno možete slati u chat na nekoj od društveno-komunikacijskih mreža te se natjecati tko će skupiti više bodova u što kraćem roku.

Heads Up

Igra pogađanja s brojnim kategorijama začinit će svako Zoom druženje. Aplikaciju je potrebno skinuti na mobitel te naizmjenično pogađati. Mobitel se drži kod čela, a ako točno pogodite potrebno ga je nagnuti prema dolje, odnosno ako ste u krivu – prema gore. Za svakog se može pronaći zanimljiva kategorija – od svjetskih znamenitosti do popularnih serija.

Pictionary

Klasik među društvenim igrama također se može pronaći u online verziji kao nasumičan generator zadataka. Potrebno je grupu podijeliti na timove i izabrati koji će tim nastupati prvi.

Dvije istine i jedna laž

U grupi ljudi jedna bi osoba trebala o sebi reći dvije činjenice i jednu laž, dok je na ostalima da pogode koje izjave su točne, a koje laž. Igru možete začiniti uz koju čašicu više, a pravila o tome hoće li se skupljati bodovi te koja će biti nagrada za najuspješnije ovisi o igračima.


Blagdanska druženja


Zajedničko kuhanje uz svoje ukućane i kada niste uz njih može biti moguće. Potrebna je dobra internetska mreža i razmjena recepata. Na taj način možete biti tik uz baku kad pravi svoje poznate kolače ili biti moralna podrška članovima obitelji u izradi blagdanskog ručka. Vi se svakako možete pridružiti kuhajući uz njih ili vas mogu uključiti za blagdanski stol tako da svoje mjesto za stolom zauzmete putem računala.

Poklone nikako ne možete otvoriti jedni bez drugih, isto kao i svetkovati pojedine tradicije kao što je odlazak u crkvu i kićenje bora ili jelke, no sve to ne morate propustiti samo zato što ste daleko. Online domena odvest će vas u svaki kutak božićnih zbivanja.


Kreativne radionice


Zajedničkim kreativnim radom približit ćete se svojim ukućanima u tren oka. Izrađivanje božićnih čestitki ili pak vijenaca, možda i ukrasa, može biti idealan način kako se povezati u blagdansko vrijeme. Ako niste vješti u rezuckanju i lijepljenju, možete se pridružiti obitelji u online ukrašavanju kuće ili biti zaduženi za dobru enegriju.


Klub albuma, knjiga i filmova


Svakih nekoliko dana zadajte si zadatak poslušati neki album, pročitati knjigu ili pogledati film. Dogovorite vrijeme i provedite ga komentirajući odgledano, odslušano ili pročitano. Božićno štivo može biti idealan početak za ovakvu vrstu druženja.


Zajednički projekt


Ako ste u potrazi za izazovom koji je ujedno koristan, preporučamo da obiteljski započnete učiti strani jezik ili se pak posvetiti tjelovježbi. Srećom, mnoge aplikacije kao što je Duolingo bilježe razinu vašeg znanja te tako ovo zabavno učenje u vama može potaknuti natjecateljski duh, dok, s druge strane, uvijek možete brojati tko će napraviti više koraka preko aplikacija za zdravlje i češće vježbati.

FOTO: PIXABAY