LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
izdržat će sve

5 biljaka koje će najduže preživjeti kod studenata

Ove biljke mogu preživjeti sve uvjete, pa čak i život sa studentima.

Ove biljke mogu preživjeti sve uvjete, pa čak i život sa studentima.

Ljude prirodno privlače zelene površine, čak i ako nemaju biljke. To se događa zato što je dokazano da biljke smanjuju stres na psihičkoj, ali i fizičkoj razini. Osim toga, istraživanje iz 2019. pokazalo je da biljke mogu dovesti do povećane produktivnosti, pažnje, zadržavanja pamćenja i budnosti, piše Healthline.com.

Bilo da ste odlučili nabaviti biljku zbog dekora, želje za društvom živog bića koje ne prigovara niti zvače vaše cipele, želje za osjećajem postignuća što je još na životu ili bilo kojeg drugog razloga, olakšat ćemo vam potragu za vašom biljkom.

Ukoliko želite sve prednosti koje imaju ponosni vlasnici biljaka, a ne previše obaveza, evo 5 biljaka koje su vrlo jednostavne za održavanje i mogu preživjeti čak i u skrbništvu studenata;


Aloe vera

 

Aloe vera za one je koji se ne mogu sjetiti kada su zadnji put zalili svoje biljke. Dovoljno je da ju zalijete jednom do dva puta mjesečno, kada se zemlja potpuno osuši.

FOTO: Aloe vera, Studentski.hr via Canva


Kaktus

 

Kaktusu će biti draže ako ga zaboravite zaliti, nego ako ga previše zalijevate. Mjesečno zalijevanje, kada se zemlja potpuno osuši, sve je što mu treba.FOTO: Teglice, Studentski.hr via Canva, Ilustracija


Zamioculcas zamiifolia ili ZZ biljka

 

Po feng šuiju aktivira polja novca i sreće u domu, a idealna je za početnike. Ako zaboravite zalijevati i sami sebe, ova biljka je za vas. Također joj je dovoljno mjesečno zalijevanje, odnosno, kad se sjetite.


FOTO: ZZ biljka, Studentski.hr via Canva, Ilustracija


Sukulenti

 

Također neke od najboljih biljaka za početnike. Ako umiru, to je vjerojatno zbog premalo svjetla ili previše vode. Za njih isto vrijedi mjesečno zalijevanje.


FOTO: Sukulenti, Studentski.hr via Canva, Ilustracija


Sretni bambus (Dracaena sanderiana)

 

Želite biljku tako jednostavnu da ju uopće ne morate zalijevati? Jednostavno stavite bambus za sreću u vodu i zaboravite na njega na nekoliko mjeseci. Samo tu i tamo promijenite vodu.


FOTO: Sretni bambus, Studentski.hr via Canva, Ilustracija
 
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA