LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VIDEO U FOKUSU

3. izdanje Split videoart festivala donosi antiratne teme i zanimljive radionice za djecu

Čeka vas 16 video radova i radionica za djecu od 12 do 14 godina.

Čeka vas 16 video radova i radionica za djecu od 12 do 14 godina.

Na 3. izdanju Split videoart festivala govorit će se o antiratnim porukama, a festival će se održati od 21. do 26. listopada. Festival će donijeti 16 međunarodnih video radova kojima će se poslati univerzalne antiratne poruke, a u popratnom programu ima i zanimljivog sadržaja za djecu i mlade.

Tako će se u okviru Festivala od 22. do 29. listopada, u Sveučilišnoj galeriji na Kampusu, za djecu od 12 do 14 godina održat radionica kreativnog videa.

Teorija i praksa u jednom


Kako stoji na stranicama Sveučilišta u Splitu, kroz kratki teoretski dio cilj je djecu upoznati s osnovama filmskog jezika,  a sve kako bi na koncu promišljeno mogli snimati i razmišljati kroz osnovne filmske planove.

Također, upoznat će se s različitim oblicima video radova koji će im dati uvid u raznovrsne mogućnosti i u njima, vjeruje se, potaknuti motivaciju za stvaranje vlastitih priča.

Bitan dio otpast će i na upoznavanje s tehnikom koja je potrebna za snimanje i finalizaciju radova, u što spada upoznavanje vlastite kamere kao osnovnog kreativnog alata, njezinih prednosti i mana. Polaznici radionice dobit će uvid i unačin tretiranja snimljenog materijala – prebacivanje i montiranje istog u programu za video montažu, te finalizaciju rada.

Nakon teoretskog uvoda u filmsku pismenost i video stvaralaštvo polaznici će biti podijeljeni u grupe. Grupama će biti ponuđena lista tema, a svaka grupa će izabrati temu koju će obraditi.

Nakon što izaberu temu, članovi svake grupe međusobno će razgovarati o ideji i temi te će o temama diskutirati ispred svih polaznika, te uz mentorsku podršku i sugestije razgovarati o izvedbi istih.

Polaznici će imati 4 dana za snimanje radova, uz online mentorsku podršku i raspoloživost prema potrebi, a zatim će dva dana biti rezervirana za montiranje radova po grupama. Posljednji dan radionice namijenjen je prezentaciji radova i diskusiji.

Broj polaznika radionice je ograničen, a prijave se primaju na mail sveucilisna.galerija@unist.hr, do 21. listopada u 12 sati.

 

 

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA