LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetni odmor

10 atraktivnih aplikacija za sigurno i bezbrižno putovanje

Neka vaše ljetno putovanje bude jednostavno, zabavno i puno nezaboravnih iskustava uz top 10 atraktivnih aplikacija.

Neka vaše ljetno putovanje bude jednostavno, zabavno i puno nezaboravnih iskustava uz top 10 atraktivnih aplikacija.

Ako planirate ljetni odmor, sigurno znate koliko vas detalja čeka oko pripreme prije odlaska na put. Iako je dio šarma putovanja spontanost, predlažemo aplikacije koje će vam pomoći da vaše ljetno iskustvo ostane u sjećanju kao ugodno, zabavno i bez poteškoća. Naš top 10 učinit će vaše putovanje jednostavnim i osigurati siguran odmor daleko od doma.

Planiranje putovanja

TripAdvisor

Prije odluke o posjećivanju određene lokacije i rezervacije hotela, aplikacija kao što je TripAdvisor omogućuje detaljan pregled iskustava drugih ljudi o putovanju koje imate na umu. Ujedno predstavlja najbolji online servis za pronalazak preporuka i recenzija putnika o mnogim turističkim atrakcijama, hotelima i restoranima diljem svijeta.

Hotel Tonight

Kada ste u potrazi za smještajem, Hotel Tonight nudi vam pronalazak soba u pomno odabranim hotelima po nevjerojatno povoljnim cijenama, bilo za taj isti dan, sutradan ili za sedam dana. Upotreba je ovog online servisa vrlo jednostavna te predstavlja idealnu priliku za last minute ponude, osobito kada planirate samo jedno noćenje na određenom mjestu ili kraće putovanje.

Airbnb

Ako vam se ne sviđa boravak u hotelu i želite doživjeti mjesto koje posjećujete kao lokalac, najbolja je opcija za vas rezervacija privatne kuće, stana ili sobe za iznajmljivanje. Na Airbnbu možete pronaći različite opcije u sklopu posjeta željenom mjestu koje vam nude mogućnost odabira između velikog ranga cijena i stilova. Na primjer, postoji više od 1 000 ponuđenih smještaja u Dubrovniku i preko 20 000 opcija smještaja na španjolskoj obali.

FOTO: Mirna Barač/Studentski.hr

BlaBlaCar

I ovog vikenda besplatan ulaz na zagrebačke bazene i u muzeje!


Ako putujete sami ili s partnerom, možete uštedjeti i doživjeti zabavno iskustvo dijeljenja prijevoza. Ova aplikacija povezuje vozače sa slobodnim mjestima u autu s onima koji trebaju prijevoz u istom smjeru, što predstavlja najbogatiju socijalnu i istovremeno najekonomičniju rutu jer se troškovi prijevoza, kao što su benzin i cestarina, dijele među putnicima. BlaBlaCar platforma popularna je u cijeloj Europi te u Hrvatskoj privlači sve više članova s obzirom da promiče visok stupanj povjerenja putem pregleda profila članova i njihovih recenzija te prepušta na odabir s kime ćete putovati.

The Weather Channel

Kako biste donijeli sigurnu odluku o putovanju na temelju točne i pouzdane prognoze, The Weather Channel nudi vam čak 10 dana unaprijed sve informacije o vremenu: temperaturi, mogućnosti vjetra i kiše te temperaturi mora. Ovakav detaljni prikaz svih podataka o vremenu olakšava vam odluku o vrsti odjeće koju ćete ponijeti na put te na kakvu vrstu klime na vašem odredištu trebate računati.

Tijekom putovanja

Google Maps

Aplikacija Google Maps nudi izvrsnu navigaciju – planira vašu rutu do konačnog odredišta. Također nudi opcije koje možete odabrati ako želite izbjeći autocestu te plaćanje cestarina, a ulogom vođe puta vodi vas korak po korak kroz upute, procjenjuje vrijeme putovanja, pa čak i učestalo objavljuje sve podatke o prometnim informacijama.

FOTO: Tumblr

Spotify

Iako u Hrvatskoj još nije prisutna, nadamo se da će ova aplikacija uskoro uveseljavati putnike tijekom odmora. Glazba je jedan od bitnih elemenata svakog putovanja i iz tog razloga nismo mogli isključiti s ovog popisa Spotify – jednu od najboljih glazbenih aplikacija na tržištu. Osim što na izbor nudi posebne playliste za putovanja, uvijek možete poslušati svog omiljenog glazbenika ili kreirati svoju playlistu s najdražim pjesmama. Također, korisnici koji uživaju Premium verziju, glazbu mogu slušati besplatno i bez internet veze.

Iskoristite besplatan ulaz na zagrebačke gradske bazene za vikend!


Parkopedia

U ljetnim mjesecima najviše živaca se, osim tijekom gužvi na autocestama, gubi prilikom traženja parkinga. Ova aplikacija olakšava pretragu slobodnih mjesta nudeći razne opcije pretrage, kao što su način plaćanja, natkrivenost objekta ili udaljenost od trenutne lokacije. Prilikom odabira idealne pozicije navigacijski će vas sustav do nje i odvesti kako se ne biste izgubili. Baza raste iz dana u dan tako što sami korisnici unose informacije o usluzi parkinga, pa to isto možete učiniti i vi.

Dolazak na odredište

Foursquare

Ako niste upoznati s ponudama na svom krajnjem odredištu, Foursquare će vas, prema recenzijama korisnika, uputiti na lokacije koje nude najbolju hranu, piće ili shopping. Paleta je popularnih obližnjih usluga šarolika, a ljestvica seže od najpopularnijih prema manje popularnima prema procjeni posjetitelja koji su te usluge prethodno koristili. Također, ova aplikacija nudi i osnovne informacije o svakoj lokaciji, kao što su vaša adresa i točno vrijeme. Čak i iz Foresquarea možete pristupiti karti koja će vas navigirati do željene lokacije.

FOTO: Flickr

Instagram

Osim što nudi fotografski zapis vašeg godišnjeg odmora koji možete podijeliti sa svojim prijateljima, fanovima i obitelji, Instagram može biti super resurs za planiranje putovanja. Blogeri diljem svijeta putem ove aplikacije dijele različite preporuke o nezaobilaznim mjestima za zabavu te pogledima na ljepote određene destinacije, a jednostavnim unošenjem naziva lokacije u tražilicu možete pristupiti njihovom sadržaju: slikama i savjetima.

FOTO: FLICKR