LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odmak od tehnologije

Zabavite se offline i predahnite od ekrana – evo i kako

Ako ste često kod kuće, više ste na mobitelu ili laptopu zbog dosade ili obaveza na faksu i ne znate što više sa sobom, donosimo par savjeta za predah od tehnologije.

Ako ste često kod kuće, više ste na mobitelu ili laptopu zbog dosade ili obaveza na faksu i ne znate što više sa sobom, donosimo par savjeta za predah od tehnologije.

Lako možemo znati provodimo li previše vremena na mobitelu ili laptopu jer smo u nekim trenucima i sami svjesni da nam je tehnologije preko glave. Sada je sve to normalan dio našeg života, a zbog trenutačne situacije još i više ovisimo o njoj, no ponekad je dobro uzeti pauzu i odvojiti se od ekrana. Iako nam mobitel može unaprijediti kvalitetu života, svjesni smo da nerijetko vrijeme provedeno na njemu više odmaže nego pomaže. Donosimo, stoga, par savjeta kako se maknuti od blagodati 21. stoljeća.

Riješite se distrakcija

Ako se želite osloboditi mobitela, prvo je što trebate napraviti dati mobitel mami da ga sakrije od vas, vjerujemo da će to rado napraviti. Šalu na stranu, prvo je što možemo napraviti obrisati aplikacije i deaktivirati profile koji nam ne trebaju. Sve će odmah biti lakše!

Lako možemo isključiti i obavijesti na mobitelu. Nismo ni svjesni koliko nam one privlače pažnju i dekoncentriraju nas. Kad stigne jedna obavijest, ne ostavljamo mobitel sljedećih pola sata i tako u krug. Kada stavimo mobitel ili laptop sa strane, naravno, ako nam ne treba za naše obaveze na fakultetu, trebamo smisliti što ćemo dalje raditi.

Vježbajte

Prije svega, previše sjedenja može naštetiti kralješnici, pa je dobro iskoristiti svaku priliku da ostanemo aktivni i vježbamo. U potpunosti razumijemo one koji nisu skloni fizičkoj aktivnosti, no na poveznici možete pronaći jedan primjer kratkog videa s laganim vježbama koje nikome neće biti problem, a ujedno će pomoći da se malo trgnete i razbudite. Ovo je, naravno, samo jedan u moru dostupnih videa s vježbama.

Kuhajte

Ako niste iskusni u kuhanju, trebate odvojiti dio svojega vremena i naučiti bar neke osnove. Puno je ukusne hrane na svijetu i jednostavnih jela koja se mogu napraviti svaki dan bez problema. U našoj seriji članaka Kuhajte sa Studentskim također možete pronaći brojne recepte za jednostavnu pripremu slanih i slatkih jela.

Dan kada vježbamo i učimo praviti nova jela dobro je proveden dan; bez mobitela i laptopa.

Igrajte društvene igre

U slučaju da ni pod razno ne želite vježbati ili kuhati, s obitelji možete igrati neke igre koje godinama niste igrali. 

Spavajte

Definitivno trebate nadoknaditi san koji vam je nedostajao sve ovo vrijeme!

Postoji li nešto što volite radite, a niste to već dugu mogli napraviti? Napravite to sada! Važno je samo da imate želju osloboditi se mobitela i laptopa te da pronađete nešto uz što će vam vrijeme proletjeti, nešto što volite, a da nije na ekranu.

FOTO: PEXELS