LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
116 006

Volontiraj na liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih dijela i prekršaja

Linija Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih dijela i prekršaja je dostupna svakim danom 24 sata dnevno uključujući vikende, blagdane i praznike, a volonteri/ke su upravo oni koji pružaju podršku.

Linija Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih dijela i prekršaja je dostupna svakim danom 24 sata dnevno uključujući vikende, blagdane i praznike, a volonteri/ke su upravo oni koji pružaju podršku.

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih dijela i prekršaja traži nove volontere za pružanje podrške preko telefonske linije, a prijaviti se možete do 3. studenog.

Naime, Nacionalni pozivni centar je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i uprave i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), a danas je prepoznat po jednostavnom i standardiziranom besplatnom broju 116 006. Upravo na tom broju sve žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava.


Pridružite se volonterima Europskih snaga solidarnosti


Linija je dostupna svakim danom 24 sata dnevno uključujući vikende, blagdane i praznike, a volonteri/ke su upravo oni koji pružaju podršku.

Od volontiranja do preporuke za posao

Hrvatica transformira živote u Tanzaniji: „Iako su uvjeti siromašni, ljudi su zadovoljni malim stvarima.“


Za početak, svi koji imaju želju volontirati moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom, a od volontera/ki se očekuje nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost i pouzdanost.

Volonteri koji prođu selekcijski postupak imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, volontirati u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva.

Nakon završenog volontiranja, volonteri/ke dobivaju potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 odvolontiranih sati i preporuku za posao.

Super prilika: postani volonter u kazalištu!Obrazac preko kojeg se prijavljujete za volontiranje možete pronaći ovdje .

FOTO: PRESS, UPŽS