LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Buduća himna studenata EFZG-a?

VIDEO: Student se požalio jer ne zna što nakon faksa – od toga nastao hit

– Došavši do kraja mog obrazovnog puta na kojem sam ostavio svoje biološki najbolje razdoblje života postavlja se pitanje: I što sad? – požalio se student EFZG-a.

– Došavši do kraja mog obrazovnog puta na kojem sam ostavio svoje biološki najbolje razdoblje života postavlja se pitanje: I što sad? – požalio se student EFZG-a.

Student Tin Kontrec studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i trenutno se bliži kraj njegovu obrazovanju, zbog čega se suočava s raznim strahovima vezanima uz budućnost, a odlučio ih je podijeliti sa svojim kolegama. Nakon njegove objave, koju prenosimo u nastavku, nastao je glazbeni hit te – kako ju neki nazivaju – buduća himna studenata EFZG-a.

– Realno nismo svi poduzetnici i ljudi koji imaju plan šta i kako sa svojim životom. U razdoblju koje mi predstoji nakon fakulteta realno što mogu očekivati je da se zaposlim u nekoj firmi na osmosatno radno vrijeme te da, ako budem imao sreće, imam slobodne vikende. Ljudi, to je život koji nas čeka...većinu. Pon-petak 08:00-16:00, fake osmijesi, fake kolege, hrana s Glova, vrlo malo druženja i fizičkih aktivnosti. Ne želim biti u uredu osam sati u firmi, ne želim. Želim živjeti život, želim se pronaći u nečemu. Ne mogu se pronaći u tome da posao nosim doma; da petkom poslije posla cugam s ekipom do 2, jer j***, zaslužio sam. 

Uopće nisam ni primijetio da sam izgubljen. Od sedme godine dobivam upute koje moram ispunjavati, koje su moje dužnosti, obveze.. Idi u školu, škola je bitna. Zašto je škola bitna? Je l' me škola naučila ičemu osim štrebetanju? Je l' me škola naučila financijskoj pismenosti? Ljubavi? 

Došavši do kraja mog obrazovnog puta na kojem sam ostavio svoje biološki najbolje razdoblje života postavlja se pitanje: I što sad?, ispunio sam zahtjeve roditelja, bake, dide... Kakve pozitivne stvari slijede sad? Kredit za auto, kredit za stan? Sad je red oženit' se. Jer, eto, takav je red. Gdje sam tu ja? Gdje je tu Tin? Drage kolege, kako smo došli do ovog? Je l' ovo kraj puta?

Njegove riječi, pretočene u pjesmu, možete poslušati u nastavku.

FOTO: PEXELS