LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podcast „U Zoni”

VIDEO: Poslušajte iskustva nogometaša s fakultetskom diplomom, putopisca i turističkog vodiča

– Kada imate u životopisu Ameriku i Afriku, onda je to nešto što vas razlikuje od drugih. – riječi su kojima je Aldo Franičević otkrio tajnu svoje konkurentnosti na tržištu rada.

– Kada imate u životopisu Ameriku i Afriku, onda je to nešto što vas razlikuje od drugih. – riječi su kojima je Aldo Franičević otkrio tajnu svoje konkurentnosti na tržištu rada.

15. gost podcasta U Zoni bio je Aldo Franičević, nekoć profesionalni nogometaš s fakultetskom diplomom, a danas putopisac i turistički vodič. U razgovoru s Tomislavom Primorcem pričao je o putovanjima, putopisima, susretima s drugačijim kulturama, nogometnoj karijeri te živopisnim uspomenama kada je nakon fakulteta otišao raditi u SAD i volontirati u Keniju.

– Kada imate u životopisu Ameriku i Afriku, onda je to nešto što vas razlikuje od drugih. – riječi su kojima je otkrio tajnu svoje konkurentnosti na tržištu rada.

Kazao je da mu je program Work & Travel u New Yorku najvažniji period u životu. Iako je danas svjestan da se u tu avanturu upustio nespreman te da se kući vratio sa samo 4 dolara, smatra da mu je to iskustvo pomaknulo granice.

Pričajući anegdote s brojnih putovanja prisjetio se što u sjevernoeuropskim zemljama znači gledanje u oči, ali i koliko su mu inspirativne bile utakmice na afričkim livadama. Nogomet je igrao od parkova u New Yorku do škola u Keniji te je otkrio da mu je upravo on spasio društveni život u Litvi, a u Nepalu ga je gotovo pretvorio u zvijezdu. Podijelio je i emotivne trenutke svoje nogometne karijere u hrvatskim niželigašima.

Pričao je, također, o svojoj putopisnoj knjizi Bosonog po svitu, trenutnom angažmanu za dječji časopis. Kao turistički vodič osvrnuo se i na posljedice aktualne pandemije. 

Epizodu podcasta u kojoj je gostovao prenosimo u nastavku.

FOTO: INFO ZONA