LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbene novosti

VIDEO: Pogledajte spot „Treba nam dosade”, tekst pjesme nastao je za vrijeme prvog lockdowna

– Pjesma je apel za dosadu, za predah od prijelomnih vijesti, seizmičkih aktivnosti, live streaming koncerata i neuravnotežene prehrane. – istaknuo je Josip Radić koji potpisuje glazbu i tekst.

– Pjesma je apel za dosadu, za predah od prijelomnih vijesti, seizmičkih aktivnosti, live streaming koncerata i neuravnotežene prehrane. – istaknuo je Josip Radić koji potpisuje glazbu i tekst.

Objavljen je singl Treba nam dosade, kao i pripadajući videospot, javlja LAA. Yaya, pjevačica benda Jinx, dobro je poznati vokal pjesme čiju glazbu i tekst potpisuje Josip Radić, uz ekipu pratećih glazbenika okupljenu pod imenom Izgubljeni vikend. 

– Pjesmu smo snimili za vrijeme prvog lockdowna, bilo je dosta depresivno vrijeme. Budući da se više nije smjelo svirati koncerte, muzičari su se više povukli u svoje studije. Zanimljivo je upoznati nove ljude i vidjeti kako rade, a često kad imam prilike pristanem na suradnju ako mi se svidi pjesma. – kaže Yaya za novu suradnju.

Josip Radić, poznatiji kao dio Valentina Boškovića i frontmen benda Kensington Lima, okupljenu ekipu glazbenika nazvao je Izgubljeni vikend.

– Pjesma je nastala kao reakcija na bujicu svakodnevnih senzacija, informacija i notifikacija. Ona je, zapravo, apel za dosadu, za predah od prijelomnih vijesti, seizmičkih aktivnosti, live streaming koncerata i neuravnotežene prehrane. Suradnja s Yayom za mene je kao da igram košarku s Michaelom Jordanom – jedino je ona mogla i smjela otpjevati ovu pjesmu, inače je vjerojatno nikad ne biste čuli. Yaya je jedna, a takvih je malo i, u svakom slučaju, šesnaestogodišnji ja križa još jednu stvar s popisa. – istaknuo je.

LAA navodi:

– Uz Yayu koja je zadužena za vokal i Josipa Radića koji je odsvirao gitare, bas, klavijature i otpjevao prateći vokal, tu su još i Jere Šešelja zadužen za gitare i udaraljke, Vedran Križan na klavijaturama i Goran Šućurović na bubnjevima. Miks i master singla potpisuje Jere Šešelja, a label LAA. Treba nam dosade ima i prateći videospot, sniman je na temperaturama ispod ništice i usred globalne pandemije, a za produkciju je zaslužan sve traženiji studio Debela Curica koji čini mlada i kreativna ekipa iz Zagreba.

FOTO: LAA