LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Duhovna glazba

VIDEO: Mladi snimili spot pjesme „Nebo moje duše”, produkciju potpisuje duhovnik splitskih studenata

Na Krštenje Gospodinovo, navode iz Ureda za pastoral mladih SMN-a, objavljen je novi spot u produkciji predstojnika Ureda i duhovnika studenata Sveučilišta u Splitu.

Na Krštenje Gospodinovo, navode iz Ureda za pastoral mladih SMN-a, objavljen je novi spot u produkciji predstojnika Ureda i duhovnika studenata Sveučilišta u Splitu.

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s Vokalno instrumentalnim sastavom Andrijane snimio je novi videospot pjesme Nebo moje duše u Župi svetog Spasa na splitskim Mejašima i Podbablju. Cijelu produkciju potpisuje predstojnik Ureda i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

Iz Ureda ističu kako je spot objavljen na simboličan datum: 

– Ovaj spot simbolično je objavljen točno na Krštenje Gospodinovo kao Isusov primjer kojim činom koračamo prema punini kršćanske objave. Spasenje dolazi po fragmentima, ali da se ispunjava tek u punini.

Tekst pjesme Nebo moje duše, dodaju, napisao je don Ivan Čotić, dok je za glazbu zaslužan Bože Jurić Pešić. Aranžman je djelo Alberta Limića, a za ideju, režiju, snimanje i montažu spota zaslužan je Marin Gabelica uz asistenciju Deana Bubića.

– Djevojačka skupina Andrijane službeno je započela s nastupima u župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu u rujnu 2011. – tada još uvijek bez imena. Godinu kasnije demokratski su odlučile da će se zvati Andrijane po nebeskom zaštitniku župe – sv. Andriji. Nastupile su na sljedećim festivalima: Uskrs festu, Papafestu, Sudamja festu, Svjetlost dolazi. Bile su dva puta izvan granica Lijepe naše, i to u Gradišću te u Kotoru na blagdan sv. Tripuna gdje su animirale kompletno liturgijsko slavlje. Na oba gostovanja održale su kratke samostalne koncerte.

Skupinu je iznjedrio dječji zbor župe sv. Andrije i redovito pjevaju u župnoj crkvi na sv. misi u 11:30 sati. Voditelj je operni pjevač Bože Jurić Pešić, a u njegovu odsustvu, kao što je danas slučaj, trudi se zamijeniti ga don Ivan Čotić. Svjesne su da samo rad, rad i rad, uz talent od Boga darovani, donose kvalitetu. Svojom pjesmom, ponašanjem i sakramentalnim životom svjedoče vjeru u Isusa Krista.

Sadašnji članovi vokalno-instrumentalnog sastava su: Petra Petričević, Ema Bonačić, Ana Modrić, Mia Tuta, Mia Tokić, Lucija Tokić, Lucija Jukić, Josipa Merčep, Petra Raos i Katarina Tomičić, Antea Erceg, Lucija Vukoja, Maris Džajić, Valentina Kuliš, Antonija Bartulović, Ivana Alduk, Lucija Plavša i Lucija Jelić. – navode iz Ureda za pastoral mladih SMN

U spotu su sudjelovale: Ivana Alduk i Petra Petričević, a u ostalim ulogama bile su: Mia Tokić, Lucija Tokić, Lucija Vukoja i Anđela Kulušić. Glavni je glumac Jakov Tolić. 


FOTO: SCREENSHOT / YOUTUBE