LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Valentinovo na Savi: „Uspjeli smo pokrenuti nešto novo na Savi za što se nadamo da će iz godine u godinu biti sve popularnije i uz veće odazive”

Jedna od organizatorica romantičnog i zabavnog događaja otkriva kako je prošlo prvo izdanje Valentinova na Savi. Djelić atmosfere možete pogledati i u fotogaleriji.

Jedna od organizatorica romantičnog i zabavnog događaja otkriva kako je prošlo prvo izdanje Valentinova na Savi. Djelić atmosfere možete pogledati i u fotogaleriji.

Prije nego završi mjesec ljubavi trebali bismo se osvrnuti na jedan događaj koji je nedavno održan u najživljem studentskom domu u Zagrebu – Valentinovo na Savi. Kako nam otkriva Gabriela Lakić, jedna od organizatorica događaja, riječ je o nečemu što je organizirano u tjedan dana, unatoč brojnim životnim i praktičnim preprekama koje su se našle na putu.

– Uspjeli smo pokrenuti nešto novo na Savi za što se nadamo da će iz godine u godinu bit sve popularnije i uz veći odaziv, sklapanje novih prijateljstava, a možda i ljubavi, no najvažnije od svega puno dobre zabave i radosti, što je i karakteristično za naš dom. Event je bio podijeljen na tri dijela: spoj na slijepo, društveno-zabavne igre i plesnjak. Htjeli smo da se za svakoga nađe po nešto.

Ono što je iznenadilo čak i organizatoricu jest činjenica da je najveći odazov bio na spoju na slijepo i društveno-zabavnim igrama. Zanimljivo je to da su u početku za prijave na spoj na slijepo više hrabrosti imali dečki:

– U početku su se na „Spoj na slijepo" prijavljivali samo dečki, odnosno imali smo sedam dečkiju i jednu curu i razmišljali smo kako da privučemo cure. Na sam dan eventa stavili smo post na grupu doma koji je više bio upućen curama, a nakon kojega je krenula lavina komentara. Zbog broja prijavljenih cura, bilo nam je na kraju potrebno još muških za taj dio. Pošto nismo očekivali toliko ljudi na spoju, na početku samog eventa bile su nam slatke muke s materijalima koje smo predvidjeli za parove, a kojih nije bilo dovoljno (npr. maske, stolovi, pitanja...), tako da smo se u zadnji čas uspjeli oko toga dogovoriti i izvesti sve to.

Spoj na slijepo bio je organiziran tako da su sudionici ulazili u dvoranu s maskama na očima, čime su uspjeli ostvariti donekle taj dio na slijepo. Kada su parovi sjeli, pročitali su im 20-ak tvrdnji na koje su oni dizali svoje brojke ako su se s njima slagali, muški su imali neparne brojeve, a cure parne. Tvrdnje su bile tipa Ljubav ide kroz želudac, Ljubav je slijepa, Potukao/potukla bi se za curu/dečka, Ljubomorna sam osoba i druge.

Nakon što je pojedina tvrdnja pročitana, stručni je žiri bilježio odgovore sudionika, kako bi uparivali parove koji imaju slične odgovore, odnosno slične interese i osobine. Kada su se odgovori sudionika zbrojili, spojili su parove i pustili ih da se upoznaju.

Nakon upoznavanja uslijedio je ples parova, a svakako vrijediti pohvaliti hrabrost svih sudionika jer je definitivno riječ o izlasku iz comfort zone. Iako nije upućena je li neki od parova uistinu kliknuo, Gabriela ističe i druge pozitivne strane spoja na slijepo:

– Poanta spoja na slijepo nije samo pronaći ljubav, nego i upoznavati nove ljude, staviti sebe u jedan izazov i iskušati nešto novo. Odvažiti se i dobro zabaviti uz sve to. Tako da iskreno mislim kako je ovakva inicijativa potrebno jer smo u svojoj srži društvena bića i potrebni su nam drugi ljudi. I smatram kako je doista neprocjenjiv doživljaj spajati ljude i postići to da oni dobiju nešto za sebe, osjećaju se ugodno i zabave se.

Drugi dio su bile društveno-zabavne igre: limbo i razvezivanje konopca Ruski čvor, za koji se veže zanimljiva priča. Naime, kako nam otkriva Gabriela, nekoć davno kralj je imao kćer koja se htjela udati za nekog mladića koji se kralju nije svidio, pa ih je zavezao. Rekao im je da ako se uspiju razvezati, bit će skupa u slobodi, a ako ne, bit će skupa zatvoreni, tj. zavezani i to će biti njihova kazna. Osim toga, zabavili su se i uz ples s jabukama i štafetom Pucanje balona.

Htjeli su da igre budu izazovne, dinamične, a ponajviše zabavne i zanimljive parovima. U ovom dijelu mogli su se prijaviti i ljubavni parovi i prijatelji. Parove su vodili i u njima budili natjecateljski duh njihovi nezamjenjivi voditelji uz kojih smijeha nije nedostajalo, a kako je ta euforija prošla, tko je završio na koljenima, kome je jabuka ispala, kome je suđeno, a kome su baloni bježali djelomično moćete vidjeti u fotogaleriji, a detaljnije na poveznici.

Svi koji su se našli na zabavi mogli su biti sve što požele, od modela koji su prošetali crvenim tepihom, do plesača na plesnjaku na kojemu se za dobru glazbu pobrinuo se DJ Shadowdance, odnosno Fran Šebek, student Učiteljskog Fakulteta, dok je sve trenutke zauvijek zapečatio fotograf Roberto Uzelac.

FOTO: ROBERTO UZELAC