LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u Tvornici kulture

Uzbudljiva, emotivna, karizmatična i nevjerojatno talentirana Cat Power konačno u Zagrebu

Jedna od najvažnijih kantautorica posljednjih dvadesetak godina ove jeseni stiže u Hrvatsku. Svoju karizmu i talent donosi Cat Power u Tvornicu kulture.

Jedna od najvažnijih kantautorica posljednjih dvadesetak godina ove jeseni stiže u Hrvatsku. Svoju karizmu i talent donosi Cat Power u Tvornicu kulture.

Ugledna američka kantautorica Cat Power nastupit će u Tvornici kulture u petak, 9. rujna na svom premijernom hrvatskom nastupu. Charlyn Marie Chan Marshall, osim što se bavi glazbom, glumica je, a povremeno i model. Umjetničko ime nasljedila je od svog prvog benda.

U solo karijeri prvi su joj pomogli Steve Shelley iz Sonic Youtha i Tim Foljahn iz Two Dollar Guitar koji su je 1994. čuli dok je nastupala prije Liz Phair te joj pomogli da snimi prva dva albuma, Dear Sir i Myra Lee. S Matador Recordsom potpisala je ugovor 1996. nakon čega je objavila treće izdanje, What Would Community Think. Pravi globalni proboj usljedio je 1998. izlaskom ploče Moon Pix.

Nakon albuma covera, usljedila je pauza poslije koje se Cat vratila sjajnim You Are Free na kojem je surađivala s Eddiejem Vedderom i Daveom Grohlom. The Greatest iz 2006. odveo ju je više prema soul vodama. Vrijeme do sljedećeg autorskog izdanja, Sun iz 2012., skratila je još jednim materijalom ispunjenim coverima i nazvanim Jukebox.

Gradeći svoj jedinstveni zvuk, Cat Power prošla je faze od punka, folka i bluesa preko soula do intrigantne elektronike koja prevladava na albumu Sun. Upravo taj materijal smatra svojim ponovnim rođenjem, pločom koja odiše samopouzdanjem i ambicijom.

"Moon Pix” se temeljio na apsolutnoj izolaciji i opstanku u svakodnevnoj borbi. “Sun” ne gleda natrag, nego te diže, tjera da samouvjereno kročiš u vlastitu budućnost. – izjavila je objavljujući “Sun”.

Nakon više od četiri godine, priprema novi studijski album.

 

 

Uzbudljiva, emotivna, karizmatična i nevjerojatno talentirana Cat Power spada među desetak najvažnijih svjetskih kantautorica posljednjih dvadesetak godina, rame uz rame s autoricama poput Fione Apple. Obožavana od publike i od nezavisne kritike, uvelike je utjecala na generacije mlađih glazbenica diljem svijeta, ali i kod nas. Njezin prvi nastup u Hrvatskoj definitivno znači odlično otvaranje jesenske koncertne sezone u Zagrebu.

 

 

FOTO: LAA