LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tvornica kulture

Urban & 4 pripremaju dva specijalna koncerta za kraj godine

– Kako će sve to na kraju izgledati i gdje nas sam koncert može odvesti, nemam blagog pojma. Vjerojatno nećemo znati dok se ne dogodi. – kaže Damir Urban.

– Kako će sve to na kraju izgledati i gdje nas sam koncert može odvesti, nemam blagog pojma. Vjerojatno nećemo znati dok se ne dogodi. – kaže Damir Urban.

Urban & 4 za kraj 2016. vraćaju se u Tvornicu kulture, klub koji su punili nebrojeno puta. U četvrtak, 22. i petak, 23. prosinca, pripremaju dva specijalna nastupa, svaki sa svojim gostima i jedinstvenim set listama koje kriju potpuno nove pjesme.

– S obzirom na to da su koncerti u Tvornici pred sam kraj godine, bit će to dobra prilika da napravimo svojevrsnu koncertnu inventuru. Da vidimo jesmo li što novoga naučili, zvučimo li bolje ili možda gore nego ranije. Uz to, Tvornica je jedan od prostora gdje nam je najdraže svirati. Naravno, povremeno moramo promijeniti mjesto za svirku u Zagrebu, kako se ne bismo ulijenili i previše opustili, ali Tvornica i klubovi tog kapaciteta ljudi, na prostoru cijele regije, naše su prirodno stanište. – tim je riječima Damir Urban započeo predstavljanje dva zagrebačka koncerta. – Lista pjesama neće biti ista za ta dva koncerta. Manji dio ćemo odsvirati i jedan i drugi dan jer vjerujemo da su nas upravo one odredile, ali i da nas jedan dio publike poznaje isključivo po njima. Sve ostalo bit će različito. Proći ćemo kroz sve faze – od samog početka, od Laufera do albuma Urbana&4. Isto tako, odsvirat ćemo, prvi put uživo, i neke od novih pjesama. S obzirom na sve to, nama će oba koncerta biti premijere. –

Svaki će dan imati i svoje goste, koji će ostati tajna do samog koncerta, a ono što Urbana posebno raduje je vizual same pozornice:

– U razgovoru s ekipom s kojom surađujemo i s kojom smo već radili na nekim prošlim koncertima u Tvornici, došli smo do odličnih ideja. Neki njihovi prijedlozi su bolji od onoga što sam ja sam mogao zamisliti! Nisam siguran hoćemo li uspjeti napraviti vizualno dva potpuno različita koncerta i to je jedna od rijetkih stvari koja će vjerojatno biti ista i prvi i drugi dan.

Prema trenutnoj prodaji ulaznica, sve govori da će Urban i njegova Četvorka dva dana u Tvornici kulture nastupati pred prepunom dvoranom. Međutim, uz, sve pripreme, onaj finalni dodir, interakcija glazbenika i publike, odredit će smjer u kojem će sve otići.

– Kako će sve to na kraju izgledati i gdje nas sam koncert može odvesti, nemam blagog pojma. Vjerojatno nećemo znati dok se ne dogodi. – zaključio je Damir Urban.

U prodaji su dnevne ulaznice za svaki dan. Cijena im u pretprodaji iznosi 70 kn, a, ako ih ostane, na dan koncerta iznosit će 90 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18,
  • Rockmark, Berislavićeva 13,
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13,
  • Eventim prodajna mjesta i službene stranice.