LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulinarska radionica

Upoznajte hrvatsku gastronomiju uz studente pobjednike natjecanja „Cooking experience“

U petak, 30. travnja, održava se kulinarska radionica na kojoj će studenti Hotelijerstva i gastronomije pripremiti svoja jela i predstaviti hrvatsku gastronomiju, dok će vas studenti Mediteranske poljoprivrede upoznati s vinima.

U petak, 30. travnja, održava se kulinarska radionica na kojoj će studenti Hotelijerstva i gastronomije pripremiti svoja jela i predstaviti hrvatsku gastronomiju, dok će vas studenti Mediteranske poljoprivrede upoznati s vinima.

Studenti Hotelijerstva i gastronomije i studenti Mediteranske poljoprivrede sa Sveučilišta u Splitu upozat će vas s domaćom gastronomijom na radionici Taste Croatia – Okusi Hrvatsku. Održat će se u petak, 30. travnja od 11 sati u restoranu Adriatic, a prenosit će se i preko Zooma.

Riječ je o studentima koji su zahvaljujući svojim jelima – desertu Rožata, predjelu Hobotnica i glavnom jelu Polpete od plodova mora osvojili prva tri mjesta na natjecanju alijanse SEA-EU Cooking Experience

Na spomenutom natjecanju, kako je priopćilo Sveučilište, prvo mjesto pripalo je skupini studenta koji su nastupali pod imenom Morske vile (Antonia Štrljić, Nina Matijašević, Mateja Dugandžić, Emi Čurković i Patricija Vidaković). Drugoplasirani bili su studenti okupljeni pod nazivom Gavuni (Antonio Markić, Marin Jelić, Marin Josipović, Boris Vuković, Polikarp Damjanović, Teo Mravičić i Ante Buljan), dok su treći bili studenti koji su nastupili pod imenom Srdelice (Josip Štambuk, Anđela Brbić, Dina Đurović, Lara Ivanišević i Lana Jukić Peladić).

Svoje će vještine ponovno pokazati i to uz mentorstvo prof. dr. sc. Vedrana Poljaka, nastavnika studija Hotelijerstvo i gastronomija Sveučilišta u Splitu. Osim onih koji se prijave preko poveznice, pratit će ih i kolege i profesori sa sveučilišta SEA-EU alijanse u Cadizu, Gdanjsku, Brestu, Kieli i Malti. Uz studente Hotelijerstva i gastronomije koji će kuhati, tu će biti i studenti Mediteranske poljoprivrede koji će vas uputiti u to koje vino ide najbolje s kojim jelom.

Poveznica za događaj na Zoomu dostupna je ovdje.
FOTO: UNSPLASH