LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HEAR ME

UNIDU radio domaćin 17. međunarodnog seminara studentskih radija

Cilj je ojačati i dodatno razviti suradnju između studentskih radija kroz razmjenu sadržaja stvaranjem Mreže studentskih radija.

Cilj je ojačati i dodatno razviti suradnju između studentskih radija kroz razmjenu sadržaja stvaranjem Mreže studentskih radija.

Studentski UNIDU radio Sveučilišta u Dubrovniku četvrti put domaćin je 17. međunarodnog seminara studentskih radija HEAR ME, a događanje koje će se održati sutra i prekosutra okupit će i 50-ak studenata s 15 radija i emisija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Srbije te Sjeverne Makedonije.

U sklopu održavanja seminara Sveučilište u Dubrovniku obilježit će i 15 godina UNIDU radija na kojem će uživo na Svjetski dan studentskih radija početi i program. Nakon tri godine stanke, službeno otvorenje očekuje se u podne u zgradi Kampusa, kada će se kratkim javljanjima predstaviti i  predstavnici studentskih radija i emisija.

Predavanja će biti oba dana seminara u podne u zgradi Kampusa. Predavanje pod naslovom „Gdje smo ono stali?“ bit će posvećeno održivosti studentskih radija te o važnosti radija kao medija, a predavač je dr. sc. Zdravko Kedžo. Također, na repertoaru je i predavanje naziva „Jezik i govor u medijima“  kojeg će održati novinar Boris Kanazir i fonetičarka Ana Vlah, nekadašnji članovi studentskih radija, a danas zaposlenici HRT-a.

Poslijepodneva u Studentskome domu rezervirana su za okrugle stolove na kojima će se dogovoriti budući projekti i suradnje te razmjene sadržaja i emisija. Radionicu „Zvučni identitet i produkcija“ održat će glazbenik i producent Žarko Dragojević, inače i nekadašnji član UNIDU radija. Zabavni dio programa bit će „Hear me Quiz“, u petak u 20 sati u Studentskom domu. Odabir glazbe će biti prepušten glazbenim urednicima sa svih radija koji sudjeluju.

HEAR ME međunarodni seminar redovita je prigoda za razmjenu iskustava i znanja, osobito praktičnih, kolega iz regije. Cilj je ojačati i dodatno razviti suradnju između studentskih radija kroz razmjenu sadržaja stvaranjem Mreže studentskih radija. Taj projekt bi formalizirao postojeću suradnju studentskih radija. Važno je naglasiti edukativni karakter seminara kroz stručna predavanja i radionice koje obrađuju aktualne teme radijskog novinarstva, osobito kada je riječ o izazovima koje brzi razvoj novih medija postavlja pred studentske radijske postaje.

Ovakvi susreti su važni za stručno obrazovanje studenata, razmjenu iskustava, kao i za veću suradnju među sveučilištima i jačanje studentske inicijative u Hrvatskoj i regiji. Sudjelovanje na seminaru studentskih radija HEAR ME značajna je i vrijedna prilika za promociju i predstavljanje sveučilišta i ostalih organizacija u cijeloj regiji. Otvara se mogućnost većeg povezivanja studenata kroz različite vrste daljnje suradnje.

FOTO: PRESS, UNIDU RADIO