LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZA SVE DOBNE SKUPINE

U Tjednu mozga na Sveučilištu u Zadru bit će organizirana poučna predavanja i radionice

U Tjednu mozga na Sveučilištu u Zadru planiraju veći broj aktivnosti za različite dobne skupine, uključujući djecu predškolske dobi, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente te širu populaciju.

U Tjednu mozga na Sveučilištu u Zadru planiraju veći broj aktivnosti za različite dobne skupine, uključujući djecu predškolske dobi, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente te širu populaciju.

Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru i ove godine sudjeluje u međunarodnoj kampanji poznatoj u svijetu kao Brain Awareness Week, odnosno Tjedan mozga

Zajedno sa studentima psihologije i suradnicima našeg Odjela organiziramo predavanja, radionice i simpozij, – stoji na službenoj stranici Sveučilišta u Zadru.

Ovogodišnja kampanja održava se od 13. do 19. ožujka, a cilj joj je širenje svijesti o važnosti neuroznanstvenih istraživanja o funkcijama ljudskog mozga u oblikovanju ponašanja kao i o važnosti brige o zdravlju mozga. Krovna tema ovogodišnjeg Tjedna mozga je Svakodnevica u očima neuroznanosti.

Tradicionalno, na Sveučilištu u Zadru planiraju veći broj aktivnosti za različite dobne skupine, uključujući djecu predškolske dobi, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente te širu populaciju.
 
Njihova izv. prof. dr. sc. Vera Ćubela Adorić u prostoru će Sveučilišta održati javno predavanje na temu privrženosti pod nazivom Dovoljno blizu i dovoljno daleko: neurobiološka podloga individualnih razlika u anksioznosti i izbjegavanju u bliskim odnosima, a tijekom Tjedna mozga u Multimedijalnoj dvorani glavne Gradske knjižnice Zadar održavat će se i otvoreni simpozij za širu javnost. Događaj se zove Neuroznanstveni simpozij studenata psihologije, a sva izlaganja će se odvijati pod mentorstvom prof. dr. sc. Pavla Valerjeva.

Đurđica Jurjević, školski psiholog s višegodišnjim iskustvom rada, održat će predavanje pod nazivom Mozak, što ću s njim!? na temu neurorazvoja u predškolskoj i ranoj školskoj dobi za javnost te radionicu Gimnastika za mozak za učenike više osnovnih škola na području zadarske županije. 

Također, organizirat će se mnogobrojne zanimljive psihoedukativne radionice poput: Kako mozak diše?Utjecaj pandemije Covid-a-19 na mentalno funkcioniranje u starijoj dobi: kvalitetno starenje usprkos pandemiji, Kako mozak pamti psihotraumu?Stres tijekom javnog nastupa i dr.

Ove godine imaju i novost jer kao Odjel za psihologiju organiziraju i solistički koncert na klaviru koji će izvesti Roland Grlica, mag. mus. s Muzičke akademije u Zagrebu, a izvodit će djela Bacha, Chopina te Debussyja. Koncert će se održati u Svečanoj dvorani na Sveučilištu tijekom Tjedna mozga, a ulaz će biti besplatan i otvoren za širu javnost.
FOTO: UNSPLASH