LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za bezbrižno studentsko ljeto

Tri stvari koje (ipak) trebate imati na umu ovo ljeto

Ljeto, vrućina i opušteno stanje uma najbolje opisuju trenutni period. Zabavljajte se i uživajte, ali pripazite na ove stvari.

Ljeto, vrućina i opušteno stanje uma najbolje opisuju trenutni period. Zabavljajte se i uživajte, ali pripazite na ove stvari.

U vrelim ljetnim danima ništa nas ne zanima osim kako pobjeći u hladovinu, koje plaže i nove beach barove posjetiti te gdje otići navečer i uživati u jedinom ugodnom dijelu dana kada ima zraka. Faks je gotov (barem do jesenskih rokova) i stanje uma je – maksimalno opuštanje i uživanje.

Možda ćete ovo ljeto putovati, a možda je ono za vas radno jer ste pronašli super studentski posao i odlučili popraviti stanje na studentskom računu za lakši početak nove akademske godine. Bilo kako bilo, ljetno stanje uma, koliko god bezbrižno i opušteno bilo, ipak zaslužuje kratki podsjetnik na stvari na koje treba paziti kako bi ljeto ostalo u lijepom sjećanju.

Znate onaj osjećaj kad se približite plaži, na prvo slobodno mjesto spustite sve stvari, skinete se u kupaći i bacite u more. Pa nema ljepšeg! Ali, budite oprezni s ostavljanjem stvari. Mobitel, novčanik s bankovnim karticama i ostale vrijedne stvari ipak imajte na oku.

Vrlo je popularno ljeti ugurati karticu u maskicu od mobitela kako biste nosili što manje stvari sa sobom. A onda nakon par sati vani, stavite mobitel da se puni u nekom kutu kafića ili restorana jer baterija umire... Ako se prepoznajete u tome – izvadite karticu iz maskice kad mobitel nije u vašim rukama ili u torbi. I dodatan savjet – ljeti koristite prepaid kartice koje često u studentskom bankovnom paketu dobijete besplatno. Ako se i dogodi neka neželjena situacija, manja je šteta i lakše ju je sanirati jer na prepaid karticu možete uplatiti onoliko novca koliko želite potrošiti.

Često se događa da automatizmom i bez puno razmišljanja odemo na bankomat, ukucamo PIN, uzmemo karticu pa novce. Ako ste omamljeni ljetnom vrućinom ili dobrim beach bar partijem, pripazite da ne preskočite korak u kojem uzimate karticu.

Sve one pred kojima je radno ljeto podsjećamo da mogu za čas otvoriti studentski račun online, a isto tako je moguće online preuzimati i studentske ugovore. Je li plaća sjela, provjerite u sekundi u svojoj mobilnoj bankovnoj aplikaciji. Nadamo se da neće kasniti.

Uživajte u ljetnim danima, ali uz dozu opreza kad su u pitanju vaše osobne i vrijedne stvari te dokumenti.

FOTO: PEXELS