LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljeto je pred vratima

Tri stvari koje bi svaki student trebao napraviti ovo ljeto

Želite ljeto iz snova, pravi odmor, uživanje na moru, planini ili gdje god da vas veseli? Donosimo nekoliko savjeta kako provesti ovo ljeto!

Želite ljeto iz snova, pravi odmor, uživanje na moru, planini ili gdje god da vas veseli? Donosimo nekoliko savjeta kako provesti ovo ljeto!

Ispitni rokovi uskoro završavaju, dugo toplo ljeto počinje. Jeste li već složili plan kako ćete ga provesti? Ako niste, evo nekoliko savjeta kako ga učiniti kvalitetnijim!

1.Složite okviran plan za jesen

Svi mi volimo puno misliti i brinuti unaprijed. Činjenica je da se teško opuštamo, pogotovo kad u podsvijesti znamo da nas već za dva mjeseca primjerice čekaju ispiti koje nismo uspjeli riješiti u ljetnom roku ili plaćanje školarine i slično.

Sad složite plan kako biste se mogli odmoriti kako spada. Ako imate ispite, nemojte probati učenje uklopiti u boravak na moru. Odvojite tjedan-dva i posvetite se samo tome. Ako vas čekaju plaćanje školarine i druge financijske obaveze, razmislite možete li pronaći studentski posao i odraditi koji tjedan, a uvijek dostupna opcija jesu i povoljni studentski krediti koji će vam s leđa skinuti teret školarine.

2. Uzmite pravi predah od faksa, učenja i svih obaveza

Stres je tihi ubojica našeg organizma, a godina iza nas bila je itekako stresna. Velik broj studenata bori se s anksioznošću i raznim strahovima. Ipak, ide ljeto, život se lagano vraća u normalu. I zato iskoristite popuštanje mjera i uživajte u druženjima, koncertima, lijepim sunčanim danima i svemu ostalom što je narednih tjedana pred nama. Zaboravite nakratko faks, učenje, ispite i sve ono što vas zamara i crpi vam energiju – živite kao da sutra ne postoji!

3. Posjetite neko mjesto na kojem niste bili

Ne mora to biti nikakvo skupo putovanje niti putovanje van granica Hrvatske. Toliko je prekrasnih mjesta u našoj maloj državi da bi trebalo tisuće odmora da ih se sve obiđe. I da, sezona je, skupo je... ali postoje super alternative, primjerice kampiranje. Ili skupite par prijatelja i zaputite se na road trip obalom.

Ne tražite izgovore nego načine kako da sebi priredite ljetni odmor tijekom kojeg nećete cijelo vrijeme misliti o financijskim obavezama koje vas čekaju na jesen nego ćete napuniti baterije i odmoriti kako spada. 

FOTO: UNSPLASH